Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Çamurdan Korunmak İçin Tercih Ediyor

Şanlıurfa’nın özellikle kırsal kesiminde yaşayan vatandaşlar lastik botlardan vazgeçemiyor. Kış aylarında yağmurdan, çamurdan koruyan lastik botlar renk çeşitleriyle dikkat çekiyor.

Erkekler için genellikle siyah sağlam lastikten yapılan ayakkabılar tercih edilirken kadınlar ise yeşil, kırmızı, mavi, mor gibi renklere yöneliyor. Çocuklar için ise alternatif eski ve modern tarzda ikiye bölünüyor. Kırsal kesimde tercih edilen tek renk çocuk botlarının yanı sıra sonradan üretilen desenli ve daha farklı çeşitteki botlarda merkezde tercih ediliyor.

Şanlıurfa’nın Balıklıgöl çarşısında yer alan dükkanlarda satışı yapılan botlara ilginin fazla olduğunu söyleyen esnaf fiyatların uygun olduğuna dikkat çekti.

‘’ ESKİYE RAĞBET FAZLA’’

Esnaf Hüseyin Demir; ‘’dükkanımız da Suriye lastiği, düz balerin lastiği, yıldız lastiği, şimşek lastiği var. Eskiye göre yine rağbet fazla. Kış aylarında ve özellikle yağmurlu havalarda vatandaşlarımız kullanıyor. Suriye lastiği dediklerimiz, Suriyeli vatandaşlarımız geldikten sonra piyasaya çıktı. Fiyatlar 10 ila 20 lira arasında değişiyor’’ dedi.

Kış aylarına özel yağmurda, çamurda özellikle kırsal kesimlerde kullanılıyor diyen Ahmet İriadam; ‘’ çizmelerimiz 26 numaradan başlayıp 49 numaraya kadar 30 çeşit çizme satıyoruz. Özellikle kırsal kesimde düz potin dediğimiz çizmelere rağbet gösterilirken son 2 yıldır şehir merkezinde yağmurda giyilecek olan çizme modellerimizde daha modern hale getirildi. Kızlar için ve erkeler için ayrı renk ve modellerde satışımız oluyor’’ ifadelerini kullandı.

‘’ FİYATLAR 12 İLE 30 LİRA ARASINDA’’

İriadam; ‘’yeni model dediğimiz şehir içinde kullanılan botlarımız 30 lirayken eski usul çizmelerimiz, yıllardır gelenek halinde gelenler ise 12,5 lira. Kış aylarında özellikle rağbet artıyor. Toptan satışlarımız daha fazla oluyor. Özellikle kırsal alanlarda toplu şekilde alınarak kırsaldaki insanların merkeze gelme şansı olmayınca orada satış yapılıyor. Fiyat farkı tabi ki oluyor. Bizde 12,5 liraya satılırken orada ise 15 liraya satışa sunuluyor’’ dedi.

‘’ SURİYELİLER DAHA MODERN TAKILIYOR’’

Suriyeliler bizim köylü insanlarımız kadar rağbet göstermiyorlar diyen İriadam; ‘’onlar özellikle sosyete işlerine kaçıyorlar. Yani savaştan kaçmış olabilirler ama her zaman daha iyi daha göze çarpan ürünlere yöneliyorlar’’ sözlerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49