Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Çalışmalar yine durdu
Şanlıurfa’nın tarihi ve en eski mimari yapılarından olan Millethanı’ndaki çalışmalara uzun zamandan beri ara verilmesi, vatandaşların tepkisini neden oluyor.
Tarihi Millethanı’ndaki çalışmalar Ağustos ayında bir ara hızlandırılsa da, bu çalışmalar uzun süreli olmadı.
Şanlıurfa’nın tarihi yapılarından biri olan Millethanı’ndaki çalışmaların durdurulması üzerine şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, özellikle de çevredeki esnaflar, Millethanı ihalesinin başka bir müteaahhite verilmesini istedi. Mevcut müteaahhitin çalışma yapmadığını ve Millethanı’nın uzun zamandan beri restorasyon altına alındığını kaydetti.
Çalışma alanı etrafının kepenklerle kapatıldığı Millethanı, iş yapılıyormuş gibi gözükse de herhangi bir çalışma yok. “Çalışmaların etrafını kapatıp, öylece bıraktılar. Eğer devam etmeyeceklerse, ihale başka bir müteaahhite verilsin” diyen vatandaşlar, bu şekildeki sözleriyle çalışmaların durdurulmasına tepki gösterdi. Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından, kentin turizmine kazandırlması planlanan Millethanı’ndaki çalışmaları yaklaşık 8 aylık bir süreç içerisinde herhangi bir ilerleme kaydetmemesi, tepkilere neden olurken, çalışmaların neden devam etmediği konusunda da herhangi bir açıklama yapılmıyor.
“Çalışmaların tamamlanması durumunda işlerimiz açılır”
Millethanı çevresinde bulunan esnaflar, çalışmaların bu şekilde durdurulmasına tepki göstererek, “çalışmalar, ya tamamlansın ya da etrafındaki barikatlar kaldırılsın” dedi.
Çalışmaların tamamlanması ve tarihi hanın kent turizmine kazandırılması sonucu işlerini açılacağını söyleyen Vedat Aydın “ Daha önce de bu konuda talep ve şikayetlerimizi dile getirdik ama herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Çalışmalar 8 ay önce başladı ancak, bu 8 ay içerisinde taş üstüne taş koyulmadı. Son zamanlarda hiç çalışan görmüyoruz burada. Hanın ihalesini alan müteahhit ve şirketin çalışmaları bir an önce tamamlamasını istiyoruz. Çalışmaların bu şekilde bırakılması iş yapmamıza engel oluyor, dükkanlarımızın önü kapanıyor. Ama bu han turizme kazandırılırsa gelen turist ve ziyaretçiler sayesinde dükkanlarımız işlev görür, buralar canlanır. Çalışmalar neden durduruldu bilemiyoruz ama müteahhit ve çalışanların yarım bıraktıkları işi tamamlamasını istiyoruz. Eğer mevcut müteaahhit bu işi yapamayacaksa ihale başka müteaahhite verilsin” ifadelerini kullandı.
“Bu hanı bir an önce kentin turizmine kazandırılması lazım”
Çalışmaların durdurulması sonucu, çalışmaların bu şekilde bitirilemeyeceğini söyleyen vatandaşlar, müteahhitlerin çok rahat davrandığını ve çalışmaların çok uzun zaman alacağını öne sürdü. yetkililerin, çalışmaları denetlemesi gerektiğini belirten Ali Fuat Demir “Bu şekilde çalışmalar bir yere varamaz. Müteahhitler çok esnek davranıyor, çalışmalar aralıklarla devam ediyor ama çoğu zaman durduruluyor. Belediyenin, müteahhitleri bu kadar rahat bırakmaması lazım, çalışmaları denetlemesi lazım. Çevrede oturan esnaf ve diğer vatandaşlara da yazık, çalışmalardan dolayı iş yapamıyorlar. Öte yandan Millet Hanı gibi değerli bir tarihi yapının kente bir an önce kazandırılması lazım” dedi.
“Yetkililer bir açıklama yapsın”
Çalışmaların durdurulmasıyla ilgili yetkilerden ses çıkmadığını belirten vatandaşlar, çalışmaların neden durduğu ve devam edip etmeyeceği konusunda yetkililerin halka bir açıklama yapması gerektiğini söyledi. Bu konuda Sinan Karabulut şunları kaydetti: “Kentimiz simgesi olan tarihi bir handa restorasyon çalışmaları başlatılıyor, halk tam ümitleniyor derken, çalışmalar durduruluyor ve bir daha da başlatılmıyor. Ne yazık ki; yetkililerimiz de bu konuda sessiz kalıyor. Yetkilileri, bir açıklama yapmaya davet ediyoruz.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49