Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Çalışmalar yavaş ilerliyor
Göçük meydana geldikten sonra restorasyon çalışmalarının başlatıldığı tarihi Urfa Kalesi’ndeki çalışmaların Temmuz ayında tamamlanacağı söylenmişti. Eylül ayına girilmesine rağmen çalışmalar hala bitirilemedi.
Müze Müdürlüğü tarafından ihaleye verilen ve restorasyon çalışmalarının Temmuz ayında bitirileceği belirtilen çalışmalar hala bitirilemedi. Yaz aylarında gelen turistlerin kaleyi ziyaret edebileceği belirtilirken, yaz sezonu geride kaldı ancak, kale ziyaretçilere tam anlamıyla açılmadı.
Mayıs ayında başlayan restorasyon çalışmaları hala devam ediyor. Turizm sezonunda kaledeki çalışmaların bitirilemeyişinin Şanlıurfa için dezavantaj olduğunu söyleyen vatandaşlar, çalışmaların bitirilmemesine tepki gösterdi.
1200 yıllık tarihi Urfa Kalesi’nin bu zamana kadar tamamlanması gerektiğini belirten vatandaşlar, “sözde çalışmalar Temmuz ayında tamamlanacaktı. Eylül ayı da bitmek üzere ama çalışmalar hala devam ediyor. Turizm sezonunda kalenin bu halde olması, çoğu turistin kısa zamanda geri dönmesine neden oldu. Çalışmalar neden bu kadar uzadı anlamadık. Ki bu anlamda bir açıklama da yapılmadı. Çalışmalar ne zaman tamamlanacak” diye konuştu.
Çalışmaların bitirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, Balıklıgöl Yerleşkesi’ne gelen turistlerin kaleye çıkmak istediğini dile getirdi.
Kalede çalışmaların devam etmesi nedeniyle fazla kimsenin çıkamadığını da sözlerine ekleyen vatandaşlar, “düşünsenize bir kentin en çok merak edilen yeri turistlere kapalı tutuluyor. O kent ne olur, insanlar oraya gidince ne yaparlar? Hemen geri dönerler. Kaledeki çalışmalar tamamlanmış olsaydı, bu sene Şanlıurfa çok daha turist ağırlardı. İhale süreci çoktan geçmesine rağmen çalışmalar devam ediyor” diyerek tepki gösterdi.
Öte yandan kaledeki restorasyonu sırasında kullanılan beyaz taşların da kalenin orijinal taşları olmadığını hatırlatan vatandaşlar, kaledeki çift renkliliğin düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Müze Müdürü daha önce yaptığı açıklamada kaledeki çift renkliliğin çamur yoluyla giderileceğini söylemişti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49