Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Çalışmalar durdu
Şanlıurfa’da restore edilerek, turizme kazandırılması planlanan mağaralar çalışmalar durduruldu.
Şanlıurfa Haleplibahçe’de bulunan ve görüntü kirliliği yaratan mağaralar, eski Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba’nın oluşturduğu projeyle turizme kazandırılacaktı. Temizliği yapılan mağaralar, olduğu gibi bırakıldı. Daha önce madde bağımlılarının mekanı haline gelen mağaralar, vatandaşların şikayeti üzerine temizlendi.
Temizliği yapılan mağaralar, olduğu gibi bırakılınca tekrar eski halini aldı. İddiaya göre, tekrar madde bağımlıları geceleri mağaraları mesken ediniyor. Bir dönem çalışmaların sürdüğü ve güvenlikçilerin nöbet tuttuğu mağaralar, tekrar kaderine terk edildi.
Şanlıurfa’nın turizmine büyük katkı sağlayacağı belirtilen mağaraların kaderine terk edilmesi vatandaşların tepkisi çekerken, çalışmaların devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Mağaraların bir an önce turizme kazandırılmasını isteyen vatandaşlar, “Sözde Şanlıurfa’nın turizm anlamında büyük adım kat edeceğini söylüyoruz ama çalışmalar sürekli yarım bırakılıyor. Bu mağaraların şuana kadar tamamlanmış ve turizme açılması gerekiyordu.
Temizlik çalışmaları başlayınca umutlandık, etrafın güvenli hale geleceğini düşündük ama burası hala korku geçidi gibi. İnsanlar akşamları burada yürümeye korkuyor. Bir an önce verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49