Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

“Çalışmalar Bitsin De Düzen Oluşsun”
Aşırı yağışlar sonucu göçük meydana gelen Tarihi Urfa Kalesi’nde restorasyon çalışmalarına hız verildi. Çalışmaların belirtilen çalışmalara yetişmesi bekleniyor.
 
Geçen sene Nisan ayında aşırı yağışlar sonucu tarihi Urfa Kalesi’nde göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükle birlikte kale ziyaretlere kapatılırken, restorasyon çalışmaları başlatıldı. İlk etapta başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında tarihi bulgulara rastlanılması sonucu, restorasyona ara verildi. Yapılan kazı çalışmalarının ardından Şanlıurfa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü harekete geçerek, çalışmalara tekrar başladı. Mart aylarında başlatılan restorasyon çalışmaları, Nisan ayıyla birlikte hız kazandı. Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte hız kazanan çalışmaların Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, daha önce yaptığı açıklamada, restorasyonun ihale yoluyla verildiğini ve çalışmaların Temmuz ayında bitirileceğini duyurmuştu.
 
“ÇALIŞMALAR BİTSİN DE DÜZEN OLUŞSUN”
 
Tarihi kalede göçük yaşanmasıyla birlikte ziyaretçilere kapatılmasının, kent açısından olumsuzluk teşkil ettiğini kaydeden Burhan Demirtaş, göçüklerin ardından bir düzensizliğin olduğunu söyleyerek, “kalede göçük olduktan sonra tam bir düzensizlik yaşanmaya başladı. Urfa’ya gelen turistlerin büyük bir kısmı kaleyi görmek istiyor ama göremiyorlar. Bu durum esnaf için de olumsuz, kent için de, gelen turistler için de… Kalede şuan çalışmalar başlamış, bu çok güzel bir şey umarım aralıksız devam eder ve turistlerin yoğun olduğu sezona yetişir. Kalede çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bir düzenin olacağını ümit ediyoruz ve kentimiz açısından çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.
 
İSKELELER KURULDU
 
Devam eden çalışmalarla birlikte kale düzeni için iskelelerin kurulduğu görülürken, kurulan iskeleler sayesinde kalenin zarar görmeyen kısmı da restorasyondan geçirilecek. Yeni düzenin oluşturulacağı kalenin, çalışmaları ardından, kente daha çok turist kazandırması bekleniyor. Kalede çok sayıda işçinin çalıştığı da görülürken, hızlandırılan çalışmaların belirlenen tarihte bitirileceği bekleniyor. Durumla ilgili ümitli olduklarını söyleyen vatandaşlar, kalenin kente daha fazla turist kazandıracağını söyleyerek, “kentimizin simgesi olan kalenin düzene girmesi ve turizme tekrar açılması, şüphesiz ki bütün herkes açısından iyi olacak. Çalışmaların aynı hızla devam etmesini istiyoruz, yetkililerimizi bu anlamda tebrik ediyoruz. Kentimizin simgesini yeniden inşa ediyorlar” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49