Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Çadır kentte yaşamlarını sürdürüyorlar
Yaklaşık bir yıl önce Suriye’nin Halep kentindeki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli aile, şartlar nedeniyle çadır kente yerleşemeyip, Yenice Mahallesinde çadır kurup yaşamını sürdürüyor.
Mahalle sakinleri, Suriyeli ailenin çevreyi kirlettiği gerekçesiyle taşınmasını istiyor.
Suriye’de dört yıldan bu yana devam eden iç savaş nedeniyle Şanlıurfa’ya büyük bir göç dalgası oldu. Göç dalgalarıyla kente gelen Suriyelilerin büyük bir kısmı Başbakanlık tarafından oluşturulan çadır kente yerleştirilirken, bir kısmı kendi imkanlarıyla ev kiraladı. Ancak bir kısmı da kentin çeşitli yerlerinde derme çatma çadır kurup hayata tutunuyor.
Yaşam koşulları iyi olmayan bölgede çadır kurup hayatını sürdüren Cemal ailesi, yasaklara rağmen çadır hayatını sürdürüyor. Daha önce yapılan şikayetler doğrultusunda Suriyeli aileler kaldıkları çadırlardan çıkartılıp çadır kente gönderilmişti.
“ÇADIR KENTE GİTMEK İSTEMİYORUZ ÇÜNKÜ…”
Şanlıurfa merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice mahallesindeki muhtelif bir alanda derme çatma çadır kurarak hayatını sürdüren Suriyeli Cemal ailesi, çadır kente gitmek istemediklerini, bunun için de birçok nedeninin olduğunu söyledi.
Çadır kentin kendileri için özgürlüklerin kısıtlandığı yer olduğunu söyleyen Cemal Cuma, “çadır kente gitmek istemememizin temel nedeni kendimizi orada rahat hissetmememizdir. Çadır kentte kalanlar rahatlıkla hareket edemiyor. Devlet yemek veriyor, hizmet veriyor ancak dışarıdaki kadar rahat değil.
Öte yandan çadır kentin yaşam koşullarını anlatıyorlar, hiç de bize göre değil, bu nedenle çadırda yaşamak istiyoruz. Buradan gitmek istemiyoruz” dedi.
SUYU İNŞAATLARDAN GETİRİYORLAR
Derme çatma çadırda yaşamını sürdüren Suriyeli aile, çadır çevresinde su alabilecekleri bir yer olmadığı için çevredeki inşaatlardan su taşıyor.
Evin ihtiyaçları için gerekli suyu ise, Fatma Şeho Şehin kovalarla taşıyor. Yaklaşık yüz metre ilerideki inşaattan su taşıyarak, su ihtiyaçlarını karşılayan Fatma Şeho Şehin, bu iş için çok zorlandığını ancak başka alternatifinin bulunmadığını söyledi.
Savaşın kendilerini sürüklediği durumu güçlükle anlatan Fatma Şeho Şehin, kendi ülkelerinde hiç böyle bir hayatı yaşamadıklarını söyledi. Çamaşır ve bulaşık yıkamak ve içecek su ihtiyacını karşılamak için suyu taşıyarak getirdiğini dile getiren Fatma Şeho Şehin, “bu duruma düşmeyi hiçbirimiz tahmin edemezdik. Savaş bir anda hayatımızı alt üst etti. Şimdi burada derme çatma bir çadırda yaşıyoruz. Su yok, hiçbir şey yok. Suyu tek başıma kovalarla inşaattan taşıyorum” şeklinde konuştu.
“BURADAN TAŞINMALARINI İSTİYORUZ”
Mahallede temizlik çalışmalarının yetersiz olduğunu söyleyen Yenice Mahallesi sakinleri, Suriyeli ailenin daha iyi bir yere alınmasını istedi. Kirli olan mahalleyi daha da kirlettikleri gerekçesiyle Suriyeli ailenin taşınmasını talep eden mahalle sakinleri, “burada bize pek zararları yok ancak çevreyi kirletiyorlar. Bunu da isteyerek yapmıyorlar, çöp konteynırları yok ama mahalle git gide daha da kirletiliyor.
Buradan taşınırlarsa belediye koruması altında olurlar ve daha güzel bir hayat yaşarlar. Hem de bizler burada bu tür sorunlardan kurtuluruz. Gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Zabıta ekipleri, daha önce kent merkezinin çeşitli yerlerinde derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyeli aileleri, çadır kente göndermişti. İddiaya göre belediyenin bilgisi dışında çadır kuran ailenin mahalleden çıkartılması isteniyor.
Suriyeli Cemal Cuma da çalışamadığı için yardıma muhtaç olduğunu sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49