Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Çadır Kentte Bayram Namazı Kılındı
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde mültecilerin barındığı Süleyman şah konaklama tesislerinde Bayram namazı kılındı. Yaklaşık 2 bin kişinin katılım gösterdiği bayram namazında hüzün ve gözyaşı vardı.
Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı, Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen 28 bin Suriye’li bayramı çadır kente buruk bir şekilde kutladılar. Çadır kentte bayram namazı bir gün öncesinden hazırlanan meydana halılar serilerek namaz yeri hazırlandı. Süriye’li mülteciler bayram namazında birlikte saf tutarak bayram namazını kıldılar.
Bayram namazının ardından hutbe verildi. Hutbede Suriye’li imam, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, kendilerini ağırlayan Türk hükümetine ve Türk halkına teşekkür etti. İmam” Değerli kardeşlerim, bildiğiniz üzere üç bayramdır ülkemizden uzakta buruk bir sevinçle bayram namazlarımızı kılmaktayız. Şunu unutmayın ki eğer birlik ve beraberliğimizi sağlayamazsak bu savaş daha da uzayacak. Malesef insan haklarından bahseden Avrupa bu savaşı ve dramı sadece seyretmektedir. Buda yetmezmiş gibi bazı Arap devletleri de bu savaşa tepki vermemektedir. Kardeşlerim, tefrikaya ve ırkçılık ayrımcılığına düşmeyin. Biz ümmetiz. Bu işin Arabı, kurdu ve Türkü yoktur. Evet, birlik olmadığımız için orta doğunun her yerinde kan akmaktadır. Bu bizim ayıbımız. Bir an önce birlik ve beraberciliğimizi sağlayarak bu başıboşluktan kurtulmalıyız. Evet, bayramın hatırına bir birimize sarılalım ve aramızdaki nifak tohumlarını kurutalım. Allahın rahmeti ve bereketi ü
Zerinize olsun.”dedi. Namazın ardından tekbir sesleri çekildi ve bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşma sırasında bir birine sarılarak ağlayanlar oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49