Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Çadır Kentte 6 Ayda 900 Çocuk Dünyaya Geldi
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde, 2013 yılının ilk 6 ayında 900 çocuk dünyaya geldi.
 
Çadır kentte dünyaya gelen Suriyeli çocuklar, savaştan ve bomba seslerinden uzak bir dünya ile tanışmanın şansına sahip oldular. Çadır kent 2 nolu mahallede 6 kişilik bir aile olarak ikamet eden Şaban Sahhari, 11 aydır çadır kentte barınıyor. Şaban Sahhari'nin kızı çocuğu Suzan Sahhari, üç ay önce çadır kentte dünyaya merhaba dedi.
 
Suriye'de çıkan iç karışıklıktan dolayı ülkelerinden kaçıp Türkiye'ye sığınan mültecilerin, her türlü insani ihtiyaçları karşılanırken, çadır kentte doğan bebeklerin tulum, battaniye, süt, beşik gibi ihtiyaçları çadır kent tarafından karşılanıyor.
 
Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri Kamp müdürü Halil Tekyıldız, "Bilindiği üzere Süleyman Şah konaklama tesislerinde yaklaşık olarak 30 bin misafirimiz barınmaktadır. Yaptığımız istatistiki çalışma sonunda 2013 yılının ilk 6 ayında yaklaşık olarak 900 Suriyeli çocuk çadır kentimizde dünyaya gelmiştir. Yeni doğan bütün çocuklarımıza beşik, çocuk giyimi, süt, bez, çocuk battaniyesi gibi ihtiyaçları kamp tarafından karşılanmaktadır. Çadır kentimizde barınan Suriyeliler kardeşimiz olduğu gibi çocukları da bizim çocuklarımız ve misafirlerimizdir. Türk devleti her zaman mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49