Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Çadır kentlerde muhtarlık heyecanı
 Mustafa BAYAR
İç savaştan kaçarak Şanlıurfa'daki çadır kentlere yerleştirilen Suriyeliler, sorunlarının çözümüne öncülük etmeleri için kendi aralarında Suriyeli muhtar seçiyor.
 Şanlıurfa ilçesindeki iki çadır kentte oluşturulan bölgelerde demokratik yöntemle Suriyeliler seçilen muhtarlar, seçmenin isteklerini yetkililere iletiyor. Çadır kentteki yaşayan Suriyeliler, zaman zaman karşılaştıkları sorunu ya da isteklerini, Suriyeli muhtar aracılığıyla önce Türk Muhtarlarına iletiyor daha sonra Türk muhtarlar, da yetkililere iletiyor Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki yaklaşık 15 bin Suriyeli yaşıyor Harran konteynır kente 4 mahallede 4 Türk muhtar görev yaparken 13, te Suriyeli muhtar görev yapıyor Konteynır kente her sokakta bir Suriyeli muhtar görev yapıyor. Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman şah çadır kente 30 bin Suriyeli yaşarken çadır kente 10 mahalleden oluşuyor, bu mahalleler, de 4 Türk muhtar görev yaparken 40 Suriyeli muhtar görev yapıyor Suruç çadır kentinde ise 28 bin Suriyeli mülteci yaşıyor çadır kent 15 mahalleden oluşuyor bu mahallelerde 15 Türk Muhtar görev yaparken bu mahallelerde 15 Suriyeli muhtar, da görev yapıyor bu muhtarlara her mahallede 4 Suriyeli bayan aza, da görev yapıyor. Tüm çadır kentlerde Suriyeli muhtarlar ile Türk muhtarlarla kordoneli bir şekilde çalışıyor.
Çadır kentlerde görev yapan Suriyeli Muhtarlar," Bizler Suriyelilerle Türk yetkililerle köprü vazifesini yapıyoruz bize intikal eden sorunları Türk yetkililere iletiyoruz Çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler bizler burada çok rahatız kendi ülkemizde görmediğimiz ilgiyi Türkiye, de gördük çocuklarımız okula gidiyor hiçbir sıkıntımız yok kendi aramızda her mahalleye Suriyeli muhtar seçtik sorunlarımızı bu muhtarlara iletiyoruz hiçbir sorunumuz ve sıkıntımız yok sağ olsun devlet bize çalışma izini de çıkartı daha ne istiyoruz sayın Cumhurbaşkanına ve Başbakana teşekkür ediyoruz, diyen, Suriyeliler İstanbul'da yaşanan canlı bomba olayı canlı bomba'nın Suriyeli olması Bizleri çok derinden üzmüştür bizi bağrına basan kapıları açan Türkiye'ye ihanet eden bizden değildir bunlar birilerin piyonudur gerçek Suriyeli bunu yapmaz bu olay hepimizi üzmüştür böyle insanların bizim aramızda yeri yoktur. bizlere kapılarını açan Türkiy'ye ihanet etmek kendi ülkesine ve milletine ihanet etmektir biz Suriyeliler olarak bu olayı kınıyoruz başta Türk halkından ve ölen insanların ailelerinden özür diliyoruz" dediler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48