Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın partı

Bu haber kez okundu.

“Çadır kentlerde elektrik kesintisi olmuyor”
Naci Çetindağ
Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Sağlık köyünde sık sık meydana gelen elektrik kesintileri, köylüleri isyan ettirdi. Elektrikleri kesilen köylüler, ateş yakarak DEDAŞ’ı protesto etti.
 
Elektriğin büyük bir kısmının üretildiği GAP bölgesi, aynı zamanda en çok elektrik kesintisinin de yaşandığı bölge. Elektrik kesintileri, her gün farklı bilçe veya köyde vatandaşı isyana sürüklerken, bu zamana kadar devam eden elektrik sorunun bir an önce çözülmesi isteniyor.
 
DEDAŞ, Bakan Faruk Çelik’i de uyuttu
 
Daha önceki seferlerde bir takım açılış ve çalışmalar için Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’daki sorunları öğrenmek amacıyla çeşitli araştırmalar yaptı. Kentte elektrik probleminin yaşandığını duyan Bakan Çelik, DEDAŞ’ı ziyaret edip, sorun olup olmadığını sordu. DEDAŞ yetkilileri, Bakan Çelik’e sorun olmadığını söyledi. Ateş yakarak DEDAŞ’ı protesto eden köylüler, ellerinde taşıdığı “DEDAŞ, Bakanı da uyuttu” şeklindeki pankartla, yetkililerin seslerini duymasını istedi.
 
“Kaçak elektrik varsa kessinler”
 
DEDAŞ’ın özelleşmesiyle birlikte elektrik kesintilerinin arttığını dile getiren vatandaşlar, DEDAŞ’ın kendilerine “kaçak elektrik kullanıyorsunuz, bu yüzden elektrikleriniz kesiliyor” dediğini belirttiler. DEDAŞ’ı protesto eden vatandaşlardan Abdullah Demir, köylerindeki nüfusun 7 bin olduğunu ve bu 7 bin kişinin elektrik kesintisi yüzünden mağdur olduğunu söyleyerek, “Sağlık köyünde 7 bine yakın nüfus yaşıyor. 2 seneden beri elektriklerimiz sürekli kesiliyor. Bir çözüm üretilmiyor. Defalarca şikayet ettik ama DEDAŞ bize, “kaçak elektrik kullandığınız için elektrikleriniz kesiliyor” diyor. Kaçak elektrik varsa, gelsin kessinler. Bütün herkes, kaçak elektrik kullananların ateşiyle yanması ne kadar doğru. Elektrik, zaten bizim bölgemizde üretiliyor ama bölgemizde elektrik yok. Köyde elektrik olmayınca hayat olmuyor. Buradan DEDAŞ’a sesleniyoruz; bu sorunu bir an önce çözün” şeklinde konuştu.
 
“Hırsızlıklar arttı”
 
Ateş yakıp, protestolarına devam eden köylüler, elektrik olmadığı için, hırsızlıkların arttığını belirterek, elektrik kesintileri sonucu karanlıkta kalan köyde hırsızlık olaylarının arttığını söyledi. Protestoculardan Hasan Demir de, “7 bin kişil köyde elektrikler kesilince köyde hırsızlık olayları arttı. Karanlıkta kalan köyde, hırsızlar rahatlıkla evlere girip, eşya çalabiliyor. Hırsızlıkların yanı sıra bir sürü problemimiz var. Buradan Bakan Faruk Çelik’e sesleniyoruz; Elektriğin üretildiği bölgeye elektrik verilmiyor. Bu sorunu bir an önce çözün. Suriye’de kaçarak, buralara gelen Suriyeli mülteciler, karanlıktan faydalanarak, köyde hırsızlık yapıyor” ifadelerini kullandı.
 
“Özerklik değil, elektrik istiyoruz”
 
Sürekli sloganlar atarak DEDAŞ’ı protesto eden köylüler, istediklerinin sadece bir elektrik olduğunu vurgulayarak, “biz Harran Ovası’nda özerklik değil, sadece elektrik istiyoruz” dediler. Yaktıkları ateşin etrafında toplanan köylüler, elektrik probleminin çözülmemesi durumunda daha büyük olaylara kalkışacaklarını ve seslerini Ankara’ya duyuracaklarını kaydetti. Aynı şikayeti dile getiren bir vatandaş, “biz Harran Ovası’nda özerk bir bölge istemiyoruz, bizim istediğimiz sadece elektrik. Her gün duyuyoruz, elektrik kesintileri Şanlıurfa’nın genelinde var. Bu DEDAŞ özelleştikten sonra elektrik yüzü
 
göremez olduk. Elektriklerimiz olmayınca hayat duruyor. Elektrik olmayınca su ihtiyacımız da doğuyor. Çiftçiler zaten mağdur ediliyor” dedi.
 
“Çadır kentlerde elektrik kesintisi olmuyor”
 
Bölgede üretilen elektriğin büyük bir kısmının çadır kentlere verildiğini dile getiren köylüler, çadır kentlerde elektriklerin kesilmediğini ve bunun sonucunda Şanlıurfa’nın diğer bölgelerinde elektrik kesintilerinin meydana geldiğini kaydetti. Bölgede üretilen elektriğin kendilerinin ödediği vergiler sayesinde karşılandığını belirten bir köylü, “vergi adına ne varsa hepsini ödüyoruz, bizim ödediğimiz vergilerle elektrik üretiliyor ancak, bize elektrik verilmiyor. Suriye’den kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan mültecilerin kaldığı kamplarda elektrik kesintileri olmuyor” ifadelerini  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48