Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Çadır Kent Mültecileri, Türkçe Olimpiyatlarına Katıldı
 
Şanlıurfa’nın Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde kalan 200 Suriyeli mülteci, Türkçe Olimpiyatları’na götürüldü.
 
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde gönüllü görev yapan, Suriyeli öğretmen, hemşire, eğitimci ve muhtarlardan oluşan 200 mülteci, Gap Arena Stadyumu’nda düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nı izledi.
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kamp Müdürü Halil Tekyıldız, Türkçe olimpiyatlarına katılma nedenlerini şu ifadelerle dile getirdi:
“Bugün Süleyman Şah Konaklama Tesisleri olarak, Şanlıurfa’mızda Türkçe Olimpiyatları’na, Suriyeli misafirlerimizle birlikte katılmayı uygun gördük. Türkçemizin dünya dili olduğunu, barış dili olduğunu, bu kardeşlerimizin de bir nebze hem Türkçemizin güzelliğini görmesi açısından hem de güzel bir ortam geçirmeleri adına Şanlıurfa’mıza 200 kişi ile geziye götürüyoruz. Doktorlarımızı, öğretmenlerimizi, Arap muhtarlarımızı, herkes ailesiyle çoluk çocuğu ile Türkçe Olimpiyatları’nda güzel bir vakit geçirdi. Biz her hafta 50 kişiyi Şanlıurfa’mıza, Harran’a tarihi yerlere geziye götürüyoruz.”
Etkinliğe katılan Suriyeliler, kendilerine böyle bir imkan sağlayan herkese teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49