Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Büyükşehir’in Hizmetini Bekliyorlar
Büyükşehir yasasıyla birlikte Şanlıurfa merkeze bağlanan Ulucanlar köyü okuluna tarlalar arasından gidiliyor.
 
Altyapı, üstyapı çalışmalarının yanı sıra, elektrik, yol ve su sorunu yaşayan köyde öte yandan köyde bulunan okulun yolu bulunmuyor. Öğrencilerin zor şartlar altında gittiği okulda, öğrencilerin yanı sıra, öğretmenler de güçlük çekiyor. Hizmetlerin sürekli eksik olduğu köyde, büyükşehir yasası umutlarını biraz olsun artırdı ancak, bu yasadan yararlanamadıklarını söyleyen köy halkı, Büyükşehir belediyesinden hizmet beklediklerini söyleyerek, artık şehir hizmetlerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Her mevsimde zorluklar altında yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen köy halkı, öğrenciler için bir yol yapılmasını daha önce talep ettiklerini ancak, bu taleplerinin yerine getirilmediğini söyledi. Konuyla ilgili konuşan bir köylü, seçimlere kadar sabrettiklerini, seçimlerden sonra hizmet beklediklerini söyleyerek, “daha önce normal bir köydü burası ancak, artık büyükşehir’e bağlandık. Merkezdeki mahallelere nasıl hizmet yapılıyorsa buraya da yapılmalı. Daha önce defalarca hizmet beklediğimizi dile getirdik, yetkililerden hizmet sözü aldık ancak, bizi ne arayan oldu ne de soran, artık bu durumdan kurtulmak istiyoruz. Çocuklarımız çamur, toz duman içerisinden geçerek okula ulaşıyorlar” şeklinde konuştu.
 
Sorunlarının giderilmesi için defalarca dilekçe verdiklerini söyleyen köy halkı, dilekçelerine ses çıkmadığını, seçimden önce söz aldıklarını ancak, verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi. Öğrencilerin ekin tarlaları içerisinden geçerek, okula ulaştığı köyde, çocuklarının perişan olduğunu söyleyen köy halkı, seçimden önce verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini söyleyerek, “yapamayacakları sözler için söz vermemeleri gerekiyordu, madem ki yapamayacaklardı neden söz verdiler. Bizler artık kandırılmaktan bıktık, bize verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Elektrik, yol ve su sorunu yetmezmiş gibi bir de öğrencilerimiz zor şartlar altında okula gidiyorlar. Yağışsız günlerde toz duman, yağışlı günlerde ise, çamurlara batarak okula gidiyorlar. Neden yetkililer bu duruma sesiz kalıyor? Bu şekildeki hayatımız daha ne kadar sürecek? Büyükşehir’den artık hizmet bekliyoruz ve bize verilen bütün sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Durumlar böyle olunca çocuklar okula gitmek istemiyorlar, zorla gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Seçimden önce başlatılan altyapı çalışmalarının da durdurulduğunu belirten köylüler, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söyleyerek, “bir göz boyaması mıydı bu çalışmalar? Neden devamı gelmedi, madem ki yarıda bırakılacaktı hiç başlamasalardı. Eğer başladıysalar gelip tamamlasınlar. Bu şekilde rahat hareket edemiyoruz, köy içerisinde çukurlar kazılmış, çocukların düşme riski fazla ve bu tehlikenin artık sonlandırılmasını istiyoruz” diyerek, büyükşehir belediyesi ve diğer yetkililerden hizmet beklediklerini dile getirdi. Naci Çetindağ  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48