Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Büyükşehir’den Kazancı Bedih Ve Gazelhanlara Vefa Gecesi
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gazelhan 'Kazancı Bedih'in (Bedih Yoluk) vefatının 11. yıldönümünde Gazelhanlara Vefa Gecesi düzenledi. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şanlıurfa Sanat Gönüllüleri Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen "Gazelhanlar Gecesi"nde Urfalı gazelhanların ‘Piri’ olarak bilinen Kazancı Bedih ve diğer gazelhanlar anıldı.
Esentepe’de Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu ve vatandaşlar katıldı. 
Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, "Şanlıurfa’mızın değeri olan gazelhanları düzenlediğimiz gecede hepsini rahmetle anıyoruz. Kazancı Bedih başta olmak üzere burada ismini sayamadığımız birçok gazelhan Şanlıurfa’nın yetiştirmiş olduğu büyük değerlerdir. Büyükşehir olarak sanatçılarımıza sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Gazelhanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.
Etkinlikte,  Şanlıurfa’da gazel kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında büyük emekleri olan Urfalı gazelhanları anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Kel Hamza (Hamza Şenses), Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut), Şükrü Hafız, Mukim Tahir, Halil Hafız ve Bekçi Bakır gibi ünlü gazelhanların yanı sıra Kazancı Bedih'in hayatından kesitler aktarıldığı sunum vatandaşların beğenisini kazandı.
Sinevizyonun ardından sahneye Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu çıktı. Birbirinden güzel Urfa türküleri ve gazel seslendiren Sıra Gecesi Topluluğuna Urfalılar eşlik ederken, etkinlikte birçok Urfalı sanatçı da sahne aldı. 
Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk başta olmak üzere Zekeriya Ünlü, İsmail Badıllı, Cumali Özkaya, Ümmühan Yazar ve Bekir Çiçek merhum Kazancı Bedih’in eserlerini seslendirdi.
KAZANCI BEDİH KİMDİR?
Yüzlerce türküye kaynaklık yapan Kazancı Bedih lakaplı Bedih Yoluk, 1929 yılında doğduğu Şanlıurfa'da küçük yaştan itibaren Sıra Geceleri'nde müzikle tanıştı. 14 yaşında evlendirildikten sonra ailesinin geçimini sağlamak için bir kazancı ustasının yanında işe başlayan Yoluk'a 'Kazancı Bedih' denilmeye başlandı. Birçok eserde imzası bulunan Kazancı Bedih, 70 yaşından sonra çıkardığı 'Yaşayan Tarih' albümü ile de sevenlerin gönlünde yer edindi. Sıra Geceleri'nin piri olarak bilinen ünlü gazelhan Kazancı Bedih, 18 Ocak 2004'te eşi Fatma ile birlikte yaşadıkları evdeki sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48