Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

“Büyükşehir Ulaşımda Türkiye Birincisi“
Toplu taşıma alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha iyi ve konforlu hizmet verebilmek amacıyla yeni aldığı ve son teknolojilerle donatılmış 26 yeni otobüsü halkın hizmetine sundu.
 
Yeni toplu taşıma araçlarının hizmete girdiği ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde düzenlenen törene, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Meclis Üyeleri, Şanlıurfa AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri,  STK Temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, vatandaşlara en sağlıklı ve güvenli ortamda taşımacılık hizmeti vermek amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
 
Büyükşehir Belediyesinin en önemli görevleri arasında vatandaşları konforlu ve güvenli bir şekilde taşımak olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren BELSAN A.Ş Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla Şanlıurfa'mıza en kaliteli toplu taşıma hizmeti veriyoruz. Geçtiğimiz gün aldığımız 12 metrelik 26 yeni toplu taşıma aracını bu gün itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine koyuyoruz. Allah'ın izniyle ilerleyen günlerde  18 Metrelik 25 toplu taşıma otobüsünün alınmasıyla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz. Toplu taşıma anlamında Büyük olan Siverek ve Viranşehir ilçelerimizde projelendirme çalışmalarımıza başlayarak vatandaşlarımıza hizmet verme için emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
 
"190 Bin Kişi Kullanıyor"
 
Günlük 190 Bin toplu taşıma kapasitesiyle Şanlıurfa'nın metrobüs sistemine emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak ilerleyen dönemlerde olası yapılabilecek bir metrobüs çalışması için analiz, inceleme ve yer tespitini aralıksız sürdürüyoruz. Derdimiz Şanlıurfalıları memnun ve mutlu kılmaktır" dedi.
 
"Engellilere Yönelik 317 Araçla Hizmet Veriyoruz"
 
Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 80'i engellilerin de  kullanımına uygun olmak üzere 315 adet şehir içi ve 2 adet de tam donanımlı şehirler arası otobüsle en kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti. Araçların yüzde 50'inin teknolojik olarak da vatandaşlara çeşitli imkanlar sunduğunun altını çizen Başkan Çiftçi, "Aynı şekilde vatandaşlarımıza ulaşım esnasında konforlu ve kaliteli hizmet verebilmek adına  araçlarımızın %50 sinde ücretsiz bir şekilde WİFİ aracılığıyla internet hizmeti veriyoruz" dedi
 
"En Ucuz Toplu Taşıma Şanlıurfa'da"
 
30 Büyükşehir Belediyesi arasında vatandaşlara en ucuz toplu taşıma imkanını Şanlıurfa'nın sunduğunu dile getiren Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa genelinde 36 güzergahı ile toplu taşımada vatandaşlarımıza en konforlu ve rahat toplu taşıma imkanını sunmaktayız. Vatandaşlarımıza yönelik tam bilet 1,50 TL ve öğrenci bileti ise 1,10 TL olarak başlattığımız fiyatlandırma uygulaması ile 30 Büyükşehir Belediyesi arasında en ekonomik şekilde Şanlıurfa'da vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz.
 
"Şoförlere İleri Sürüş ve Psikolojik Eğitim"
 
Büyükşehir Belediyesi olarak ayda 5 Milyon yolcu taşıdıklarının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Toplu taşıma hizmetini vatandaşlarımıza en konforlu ve deneyimli şoför arkadaşlarımızla veriyoruz. Şoförlerimize vermiş olduğumuz ileri sürüş eğitimleri, psikoloji, öfke kontrolü gibi hizmet içi eğitimler ile  donanımlı bir şekilde kalite eğitimleri veriyoruz" diyerek konuşmasını sürdürdü.
 
"Büyükşehir Ulaşımda Türkiye Birincisi"
Şanlıurfa'nın ulaşım anlamında 3 yıl üst üste Türkiye'de birincisi olduğuna dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz 3 yıldır Belediyeler ve özel sektör arasında düzenlenen Transist yarışmalarında birinci oldu. Bu bir tesadüf değildir. Bu hizmet noktasında önemli bir adımdır. Şanlıurfa'mız ulaşım, çevre, yeni bulvarlar ile turizm alanlarının onarılması ve tekrar gün yüzüne çıkarılması yolunda durmadan emin adımlarla ilerliyor. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Şanlıurfalılara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rabbim kaza vermesin inşallah. Araçlarımızda görev alacak olan şoför arkadaşlarımız büyük bir hassasiyetle görevlerinin başlarında olacaklar" şeklinde konuştu.
Vali Küçük, "Büyükşehir Önemli Yatırımlara İmza Atıyor"
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfalılara en iyi hizmeti ve kaliteli bir yaşam konforunu sunma anlamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin de önemli yatırımlara imza attığını belirterek, "Büyükşehir Belediyemiz ve üst geçitler, yollar, parklar, ulaşım sistemleri ve daha bir çok hizmeti halkımızın hizmetine sunmuş durumda. Şanlıurfa'mız şuanda da cıvıl cıvıl. Fakat ben inanıyorum ki Şanlıurfa, önümüzdeki bir kaç yıl içersinde herkesin imrenerek baktığı ve buradan göçen insanların tekrar bu şehre nasıl dönebilirimin hesabını yaptığı bir şehir haline gelecektir. Engelli kardeşlerimizin de rahat rahat ulaşımlarını sağlayabilecekleri 26 adet yeni otobüsün şehrimize kazandırılma programında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Şanlıurfa'mıza böyle güzel hizmetler sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Yılın en iyi toplu taşıma aracı seçilen 26 adet yeni otobüsü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde vatandaşların hizmetine sunulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Isuzu Bölge Satış Müdürü Ferhat Sancaklı ise yeni araçların Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfalılara hayırlı olmasını diledi.
Gerçekleştirilen konuşmanın ardından 26 Toplu taşıma araçlarını törenle hizmete koyan Başkan Nihat Çiftçi ve Vali Küçük, araçların anahtarını temsili olarak yetkililerin elinden aldıktan sonra modern araçları gezerek, araçlarda incelemelerde bulundular.
Toplu taşıma'da Türkiye'ye emsal niteliğinde uygulamalarıyla ve genç hizmet filosuyla bir çok ödüle layık görülen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Öğrenim döneminde günlük 200 Bine yakın yolcu taşıyor.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48