Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Büyükşehir'de Tasarruf Tedbirleri Araçlarla Başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül beraberindeki daire başkanları ile birlikte bugün basın mensupları ile bir araya gelerek tasarruf konusunda yaptıkları çalışmaları aktardı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri bir önceki dönemlerde aşırı harcama ve israfın bu dönemlerde de yaşanmaması adına tedbirlerini almaya devam ediyorlar. Özellikle fuzuli harcamalarla geçen dönemlerde yapılan büyük borçların artık ödenemeyecek duruma gelmesinden dolayı bundan sonraki yıllarda kaynak üretip hizmet etmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül büyük bir hamle yaparak vatandaşlar tarafından çokça şikâyet edilen araçlarla ilgili tasarrufa gitti. Büyükşehir bünyesinde bulunan ŞUSKİ ve Fen İşleri gibi önemli birimlerde toplamda 56 araçlık bir tasarrufa geçen Büyükşehir belediyesi bu tasarruf ile yıllık ortalama 7 milyonluk bir tasarruf sağlamış olacak. Kalan araçlarında mesai dışında ve görevi dışında kesinlikle kullanıma verilmeeceğini bunu yapanlar hakkında gerekli işlemlerinde yapılacağını söyledi.

Büyükşehir’deki tasarruf tedbirlerin bunlarla sınırlıda kalmayacağını söyleyen Beyazgül, büyükşehir bünyesinde hizmet veren ek binalarda, enerji gibi alanlarla da çok ciddi tasarruf tedbirlerin alınacağını söyledi. Beyazgül kendisine büyükşehrin borcu ile ilgili yöneltilen soruya ise, belediyenin büyük bir borcun altında olduğunu ama net rakamı ilerleyen zamanlarda açıklayacağını söyledi.

‘Araçları kişisel şahısla değil hizmet odaklı getiriyoruz’

Burada araçları toplamış bulunuyoruz tabi bu araçlar sadece buradakilerle değil, ŞUSKİ ve diğer birimlerimizde de araçlarımızı topladık.” Diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Tasarruf tedbirleri noktasında hareket ederek, belediyemizde bir genelge hazırladık, bu genelge çerçevesinde hizmet ağırlıklı olmak üzere bazı araçların kullanımını kararlaştırdık. Tüm araçları kişisel şahısla değil hizmet odaklı getiriyoruz. Tüm araçları her daire için oluşturulduğumuz araç havuzunda topluyoruz ve ihtiyaca göre kişi görev emri ile aracı kullanabilecek.” Dedi.

‘ŞUSKİ’De toplam 44 araçlık bir tasarruf tedbiri’

“Yine görevi gereği olarak zorunlu olarak mesai dışında çalışması gerektiği halinde tüm araçlar mesai bitiminde kendi dairelerinin otoparkına çekilecek.” Diyen Başkan Beyazgül, “Kesinlikle dışarı çıkılmayacak, çıkaranlar ve buna izin verenler hakkında da ise yasal işlem başlatacağız. Bu genelge ile yani halkımızın hizmeti için ayrılmış araç ve gereçler amacına uygun verimli ve tasarruflu kullanmış olacaktır. Tüm bu araçlarımızı rakamsal olarak verdiğimiz zaman şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Şuraya yakıttan tasarruf edilen Peugeot 24 araç aracımız var. Renault 7 araç, Ford 10 ISUZU 1 toplam 44 aracımız bu araçlarımız 1 milyon 413 bin yakıttan, 116 bin 970 lira ise aylık kiradan tasarruf etmektedir.” Dedi.

‘Toplamda yıllık 7 milyon üzerinde bir tasarruf sağlanacak’

“Yine Büyükşehir Belediyemize ait Fen İşler Daire Başkanlığımıza bağlı 7 iş makinası, 24 araç, 10 FORD 1 tane de ISUZU olmak üzere yine 42 araç burada da 775 bin kira bedeli, 2 milyon 200 bin yakıt tasarrufu sağlanmaktadır. Nihayetinde ŞUSKİ’de 40 araç ve iş makinaları yine ŞUSKİ’de kepçe, kamyon, pikap binek araç olmak üzere 14 araç pikap, 3 traktör kepçe ve 12 binek araç olmak üzere genel bir tasarruf sağlamış bulunmaktayız. Bütün bunların toplamı 7 milyon 251 bin 951 lira belediyeniz tasarruf sağlamış olacaktır.” Diye konuştu.

‘Her araç amacına göre kullanılacak’

Beyazgül, “Yani ŞUSKİ’de Fen İşlerinde ve belediyemizde binek araçlardan ve iş makinelerinden bunlar ki bunlar atıl vaziyette oldukları için geri çekilmiştir. Bütün bu araçlardan sağladığımız tasarruf biraz önce ifade ettiğim gibi 7 milyon 251 bin 951 gibi bir rakamdır. Tabi, bunların takibi çok önemlidir, aracı yine ihtiyaç bulunduğu zaman kiralayacağız ama bir müddet atıl vaziyette kalabiliyor çok az bir vaziyette. O çok az sürede de kira işlemesin diye araçları hemen kira kısmında çıkarıyoruz, iadesini yapıyoruz. Yine kiralanmak icap edilirse, süre az bir zaman olmuş dahi olsa bu süre içinde kiramızı devam ettireceğiz. Kimse belediyemizin aracını kendi şahsi aracıymış gibi kullanmayacak. Kullananlar hakkında yasal işlem yapacağız. Burada Şanlıurfa’ya hitap ediyorum kendi çalışanlarımıza araçlar hizmet ağırlıklı, yasa ve kanunun çerçevesinde nasıl kullanması gerekiyorsa, makam aracı olanlar makam aracı olarak kullanılacak, onlarda genelgenin çerçevesinde kullanılacak. Hizmet araçları da yine kendi mevzuatları çerçevesinde kullanılacak.” Şeklinde konuştu.

‘Elbette yapılan borçlar hizmet odaklı yapılmıştır’

“Bugün yaptığımız tasarruf tedbirleri ile yaklaşık belediyemize aylık 600 bin TL ki bu çalışmalarımız devam edecek, yıllık toplam 7 milyon 200 bin liralık bir tasarruf yapmış bulunmaktayız. Elbette Büyükşehrimizin yüksek bir borcunun olduğu doğrudur, belediyemizin tabi bu borçları hizmet karşılığı oluşan borçlardır. Yani belediye hizmet etmiş be bunun karşılığında ise elbette ki bir borç çıkmış. Ama bu bizi ümitsizliğe sevk eden bir durum değildir. Yeniden biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Ve biliyorsunuz belediyeler Tüzel kişilerdir, elbette aldığımız borçlar bizim borçlarımızdır. Ama rakamsal olaraktan bunları bir gün yapacağımız televizyon konuşmasında da daha detaylı olarak bilgi verilecektir.” Sözlerini söyledi.

Erk binalarımız için de bir çalışma yapılmaktadır, bunlarda tasarruf tedbirleri çerçevesinde toparlanıp bir kısımları kiradan çıkarılacaktır. Orada da bir tasarruf yapmayı öngörüyoruz.

24 milyon bir tasarruf daha geliyor

Tasarruflarla ilgili konuşan Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşler Daire Müdürü Mehmet Emin Özçınar, tasarrufların sadece araçlarla kalmayacağını yapabilirlerse DEDAŞ ile yapacakları anlaşma gereği yıllık 24 milyon bir enerji tasarrufu da sağlayacaklarını söyleri.

Özçınar, “Yakıt hesaplaması yaptık yani şuanda yıllık toplamda, 3 milyon 58 TL gibi bir tasarruf olacak. Tabi bu öyle basit bir tasarruf bunun arkası da geliyor. Biz bugün yapabilirsek imzalanırsa 24 milyon TL’lik yıllık bir enerji tasarrufumuz olacak. Şuanda Zeynel Abidin Beyazgül Başkanımız onunla uğraşıyor. Bu olursa bizleri çok rahatlatacak yaklaşık yakıt tasarrufun 8 katı kadar. Enerji konusunda DEDAŞ ile bir anlaşma yapacağız o anlaşmaya göre tasarruf yapılacak. Enerji fiyatları iki katına çıkmış 26 kuruştan 56 kuruşa çıktı. Tabi personelde de tasarruf olacak. En önemlisi de yönetim anlayışı değişecek.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49