Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetlerinden Basın Açıklaması
Son zamanlarda çeşitli basın organlarında çıkan “belediyeden yanlış uygulama” haberleri yersiz ve asılsız haberlere dayanmaktadır. Şu iyi bilinmeli ki Şanlıurfa Belediyesi Özel Halk Otobüsü,  Taksi ve servis araçları gibi toplu taşıma araçlarının güzergahlarını, sayılarını, durak yerlerini, ücretlerini, çalışma saatlerini belirlemekte yetkilidir. Ve bununla ilgili iyileştirme ve vatandaşın lehine çalışma ve yenilikler devam edecektir.  Bu tür çalışmalar titizlikle ulaşım mühendislerimiz vasıtasıyla çeşitli analiz ve incelemelere dayanarak bilimsel olarak yapılmaktadır.
5393 Sayılı belediye Kanunu’nun Belediyenin yetkileri ve imtiyazları (Madde 15) başlığı altındaki (p) maddesinde “Kara, deniz, su  ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek.” Denilmiş olup, belediyenin asıl görevleri içinde yer almaktadır.
Ayrıca
Şanlıurfa İdare Mahkemesinin 2011/1355 Esas ve 2012/2380 Karar Numarası ile Önceden açılmış “toplu taşıma güzergâhlarının sayıları ve güzergâh değişikliği ”   konusundaki dava sonucunda da Belediyenin Her türlü toplu taşıma araçlarının güzergâhını, durak yerlerini ve sayılarını 5393 Sayılı belediye Kanununa göre değiştirmekte yetkili olduğu teyit edilmiştir.
Kanunda ve Mahkeme kararında da  Açıkça belirtildiği gibi taksi, özel halk otobüsü ve servis araçları gibi Toplu taşıma araçlarında güzergah değişikliği, durak yerleri, sayıları ve ücret tarifelerini değiştirmek Şanlıurfa Belediyesinin Kanununi uygulamaları içersinde yer almaktadır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49