Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Büyükhatipoğlu Kale Eteğinde İncelemelerde Bulundu
Şanlıurfa Kalesinin silueti, gecekonduların yıkılması ile birlikte bir bir ortaya çıkarılıyor. Cazibe Merkezlerini Destekleme programı kapsamında, Şanlıurfa Kale Eteğinde bulunan 300’e yakın gecekondu kamulaştırılarak yıkıldı. Şanlıurfa’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Balıklıgöl Kale eteğindeki gecekondu evlerin kötü bir görüntü oluşturmasına neden oluyordu. Kentin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Balıklıgöl Kale Eteğindeki bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için bir süre önce İl Özel İdaresi kolları sıvadı.
 
Kalkınma Bakanlığından aldığı hibe desteğiyle, bölgedeki 300’e yakın gecekondu evi kamulaştıran İl Özel İdaresi, bölgedeki önemli tarihi kalıntıları da ortaya çıkaracak. Evlerin yıkılması ile birlikte kaba moloz kalıntılarını temizleyen İl Özel İdaresi, Şanlıurfa Müzesi ile birlikte yapacağı kazıda, arkeolojik sit ve nekropol alanında kaya mezarlarını, 80-100’e yakın mağarayı ve sarnıçları açığa çıkaracak.
 
Yıkılan gecekondu evlerinin bulunduğu yaklaşık 50000 metrekarelik alanda incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu; şu ana kadar bu proje için 20 milyon TL harcandığını, özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ve Sayın Valimiz Celalettin Güvenç’in destekleri ile kurumumuz tarafından devam eden projede sona gelindiğini, teknik personellerimiz tarafından hazırlanan peyzaj projesi hakkında fikir alışverişinde bulunmak için burada bulunduklarını, bu çalışmalar da tamamladıktan sonra uygulamaya geçeceklerini , Projenin tamamlanması ile birlikte kalenin silueti ortaya çıkacak, bölge halkının kullanımına sunulacak ve kente gelen yerli ve yabancı turistlerin daha da ilgisini çekeceğini belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49