Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Büyükelçi Önen,“Göksümüzü Kabarttılar”
Öğrencilerimizle gurur duyduğunu belirten Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Çin'in Guanco şehrinde dünyanın 21 farklı ülkesinden toplam 355 takımın katıldığı MakeX Robotik Yarışması’nda ülkemizi farklı kategorilerde temsil eden Ankara, Adana, Bursa ve Ardahan’dan öğrencilerimiz Çin’den dereceyle dönerek göğsümüzü kabarttılar” dedi.

Uluslararası yarışmada Türkiye’yi ve okullarını temsil ettiler

Göksümüzü kabartan öğrencilerimiz, Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 2018 MAKEX Robotik Yarışması’nda ülkemizi başarıyla temsil etti. Yarışmaya Başkent Ankara’dan katılan Yenimahalle BİLSEM ekibi “Robust”, en iyi takım, en iyi robot tasarımı ve en iyi takım koçları ödüllerini aldı. Robot dâhilerinin yarıştığı müsabakalardan Bursa ekibi ise 2 ödül birden aldı. İkincilik ödülünün yanı sıra "En İyi Takım Kültürü" ödülü de Makersteam´in oldu. “MakeX 2018 Junior High School” kategorisinde ise Adana Çukurova Vakıfbank Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan “X-Sun Team” takımı başarıya ulaştı. 30 ülke ve 350 takım arasından finale kalan ekibimiz, final müsabakalarında tam puan aldı ancak saniye farkıyla dünya 3.’sü oldu.
Dünyanın 21 farklı ülkesinden toplam 355 takımın katıldığı şampiyonada, Bursa ekibi 2 ödül birden aldı. 16 ülkeden 350 takımın yarıştığı organizasyonda Ardahan ekibi ilk 10’a girmeyi başardı. Robotlarla mavi gezegeni kirlilik ve çöpten temizlemeyi amaçlayan "Mavi Gezegen" adlı proje ile Türkiye 1.’si olan 23 Şubat Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinden oluşan 4 kişilik gurup, uluslararası yarışmada Türkiye´yi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Pekin Büyükelçisi Önen'in tercihi 'Mehmetçik'ten ilk iftar'

Büyükelçi A.Emin Önen, bu arada Anadolu Ajansi'nın (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına da katıldı. Büyükelçi Önen, fotoğrafların hemen tamamını çok beğendiğini belirterek, tercihini kayalıklar üzerinde iftarını açan Mehmetçikler fotoğrafından yana kullandı.
Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasında "Mehmetçik'ten ilk iftar", "Ali dede ve kedisi", "Atlı savaş oyunu" fotoğraflarına oy verdi.
"3 kategoride AA'nın birbirinden güzel fotoğraflarına baktık. Gerçekten AA'nın çektiği tüm fotoğraflar birbirinden güzel ve kaliteli. Haber kategorisinde seçtiğimiz fotoğraf sınırda iftarını açan Mehmetçiklerimiz oldu. Askerlerimizin her koşulda, her şartta gece demeden gündüz demeden yaz demeden kış demeden sınırlarımızda bizlerin güvende olması için çektikleri tüm emekler için çok teşekkür ediyoruz. Bu fotoğraf gerçekten çok güzel."

Çin Hükümeti 2019 yılı için yüksek lisans bursları verecek

Çin Hükümeti Burs Programı ile ilgili bilgi veren Büyükelçi Önen, “Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Organizasyonu (APSCO), Çin Hükümeti Burs Programı aracılığıyla 2019 yılı için yüksek lisans bursları verecektir. İlgilenen öğrencilerimiz için detaylar @tubitak_uzay web sitesindedir:
http://uzay.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/beihang-university-yuksek-lisans-ve-doktora-burs-programlari …”

Vakıfbank takım oyuncularını ve Çinli oyuncu Zhu Ting’i yürekten kutluyorum

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Çin'in Shaoxing kentinde oynanan FIVB Voleybol Şampiyonasında takımımızı Vakıfbank formalarıyla maçı izleyen yüzlerce Çinli taraftarın da desteklediğini belirterek, “Dünya şampiyonu olarak bize gururu tekrar yaşatan filenin sultanları Vakıfbank takım oyuncularını ve Çinli oyuncu Zhu Ting’i yürekten kutluyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48