Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Büyükelçi Önen, “Gazetecilik Fedakârlık İster”

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi A.Emin Önen, gazetecilik mesleğinin çok önemli ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu belirterek, “Haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri uygun bir dille ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı vardır. Demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; Türk basını, ne yazık ki demokrasimizin kesintiye uğradığı, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı vesayet dönemlerine çok ciddi baskılara ve mağduriyetlere uğramıştır. Son 16 yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur. Medyanın bağımsızlığını en iyi biçimde sağlama hususunda, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Türk ve Çinli gazeteciler ülkelerimizi tanıtmaya öncülük edecek

ÇHC Pekin Büyükelçisi Önen, geçtiğimiz yıl Çin’de Türkiye Turizm Yılı, bu yılda Türkiye’de Çin Turizm Yılı aynı zamanda Türkiye’de Göbeklitepe yılı olması nedeniyle de geçtiğimiz yıl Çin’den gazetecileri, internet fenomenlerini Türkiye’ye göndererek Şanlıurfa’yı da gezmelerini, Balıklıgöl ve Göbeklitepe ile Şehir Müzemizi de gezdiklerini ve ülkemizden mutlu-memnun ayrıldıklarını kendilerine ilettiklerini belirterek, şimdilerde ise Türkiye’den gazetecileri Çin’e davet ederek buraları görmelerini ve ülkemizde tanıtmalarını sağlama gayreti içinde olduklarını, kısaca Türk ve Çinli gazetecilerin ülkelerimizi tanıtmaya öncülük edeceklerine inandıklarını söyledi.

Gazetecilik önemli bir güç ve kurum

Gazeteciliğin fedakarlık gerektirdiğini belirten Türkiye’nin ÇHC Pekin Büyükelçisi A.Emin Önen, “Çok zor şartlarda mesleklerini yürüten, halkın gözü, kulağı olan, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir. Basın; ülkenin geleceği ve milletin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru, tarafsız şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir güç ve kurumdur. Gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamaktadır. İnsanlar, basından okudukları ve öğrendikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olmaktadır. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; Medya kuruluşlarının herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan, ülkemizin her bir köşesinde, dünyanın dört bir tarafında olup biteni insanımıza ulaştırmasını sağlamak demokrasinin de gereğidir. Dünyaya açık, ülkesinin ve insanlığın meselelerini takip edebilen, söz söyleyebilen, katılımcı, gerçeklerden kaçmayan bir toplum ancak özgür, şeffaf, hakkaniyetli medya organlarıyla mümkündür. Bugün Türkiye basın özgürlüğü, en yeni iletişim teknolojileri, sosyal medya, internet gazeteciliği konularında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktadır. Gazetecilik sadece haber aktarmak değil, aynı zamanda yorum yapmaktır. Fakat maalesef fikir özgürlüğü konusundaki hassasiyetimizi istismar eden bazıları, dezenformasyon yaparak manipülatif haberlerle milletimizin kardeşliğini, devletimizin bütünlüğünü bozmaya çalışıyor. Geçmişte Türkiye vesayet odaklarından, onların medya aracılığıyla demokrasiyi, hukuku, seçilmiş hükümetleri baskı altına alma çabalarından çok çekmiştir. İnanıyoruz ki; amacı gerçekten habercilik olanlar ile haberciliği araçsallaştıranlar tefrik edildikçe medya kuruluşlarımız gelişmiş ülkelerde olduğu gibi asli fonksiyonlarını icra edecek, ülkemizin demokrasi standartlarının artmasına, kalkınmasına, güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Çalışan gazetecilerimizin rahat çalışma koşullarına sahip, emeğinin hakkını alabildiği, kendini geliştirebildiği bir basın ortamına kavuşmaları en büyük dileğimizdir. Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48