Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Büyük felaket unutulmadı

Büyük felaket unutulmadı

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümü nedeniyle insanlık için ikaz niteliğinde bir afet olduğunu belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, “17 Ağustos 1999 yılında yaşanılan büyük felaket unutulmadı, büyük çapta can ve mal kaybına neden oldu. Resmi rakamlara göre 17 bin 480 insanımız, bundan 19 yıl önce 17 Ağustos günü hayatını kaybetti. Saatler 03:02’yi gösterdiğinde Merkez üssü İzmit Gölcük olan depremde 600 bine yakın insan evsiz kaldı. Acılar hala taze. Kandilli Rasathanesinin kayıtlarına göre depremin şiddeti 7.8 idi. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybedenlere Allahu Teâlâ’dan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum” dedi.

Vatandaşlar mutlaka Kentsel Dönüşümlere destek olmalı

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara/Kocaeli-Gölcük depreminin, Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biri olduğunu hatırlatan Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen, “17 Ağustos depreminin üzerinden 19 yıl geçti. Deprem gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerekse sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir. Depremin Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olan Marmara Bölgesinde meydana gelmiş ve çok geniş bir coğrafyayı etkilemiş olması, ülkede büyük sıkıntılara neden olmuştur. İşte o gün, Türkiye'de deprem bilincinin yeterli seviyede olmadığı görülmüştür. AK Parti iktidarında alınan tedbirler sonucu hemen hemen ülke genelinde depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi sağlanmaktadır. Yaralarımızı önemli ölçüde sardık. Yeni felaketlere karşı kentsel dönüşüm başlatıldı. Herşey Devletin zorlamasıyla olmamalı. Millet de üzerine düşeni yapmalı ve alınan kararlara uymalı diye düşünüyorum. Belirlenen bazı bölgelerde deprem korkusu nedeniyle kentsel dönüşüm uygulanmak isteniyor. Hatta uygulanmaya başlanan bölgelerimiz de var. İnsanlarımızın faydasına olacak bu girişimlerde herkes devletimize destek olmalı. Allahu Teâlâ bir daha böyle felaketleri hiç kimseye göstermesin” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48