Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor sosyal medya

Bu haber kez okundu.

“Büyük Bir Hukuk Skandalına İmza Atıldı”
Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, Uludere olayıyla ilgili 5 şüpheli hakkında takipsizlik kararı vermesine ilişkin açıklama yaparak, tepki gösterdi. Şanlıurfa Baro Başkanı Bucak: "Kaçınılmaz hata gibi bir kavram bularak, bütün sorumluları temize çıkarmak kabul edilemez bir durumdur. "
 
Bucak, baro binasında düzenlenen basın toplantısında, kararın hiçbir hukuki değerinin bulunmadığını savunarak, kendileri için hiçbir hükmünün de olmadığını, söyledi.
 
Özel yetkili ve askeri savcılardan tarafsız ve adil bir soruşturma beklemediklerini, hiçbir parlamento kararının ve kanun maddesinin ağır suçu haklı, meşru ve hukuka uygun kılamayacağını ve sorumluları cezai sorumluluktan kurtaramayacağını kaydeden Bucak, ulusal ve uluslararası düzenleme hükmünün elinde silah bulunduranlara her türlü keyfiliği ve öldürme yetkisini vermediğini belirtti.
 
“BÜYÜK BİR HUKUK SKANDALINA İMZA ATILDI”
 
2 yıl önce 34 sivilin bombardımana tutularak, öldürüldüğünü hatırlatan Bucak, olayın tüm çıplaklığıyla ortada olduğunu söyleyerek, “28 Aralık 2011’de sınırda öldürülen 34 köylünün hava bombardımanıyla öldürülmesinin üzerinden iki yıl geçti. Bu arada soruşturmayı yürüten Askeri Savcılık da olayın ikinci yıl dönümüne denk gelen bu günlerde kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 15 sayfalık karar metninde olay tüm çıplaklığıyla saniye saniye anlatıldığı halde, Savcılık, “görevi yerine getirirken, kaçınılmaz hataya düştükleri dolayısıyla eylemleri hakkında kamu davası açılmasını gerektiren sebep bulunmadığı anlaşıldığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi” diyerek bir hukuk skandalına imza atılmıştır” şeklinde konuştu.
 
Takipsizlik kararı verilen Roboski katliamı, Şanlıurfa Barosu tarafından da tepki aldı.
 
TAKİPSİZLİK KARARINA TEPKİLER BÜYÜYOR
 
Roboski’de 2 yıl önce 34 sivilin bombalanarak öldürülmesiyle ilgili Askeri Savcılık, TSK personeli TBMM ve Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde Genelkurmay’ın onayıyla hareket edilmesini gerekçe göstererek, takipsizlik karar verdi.
 
Genelkurmay Askeri Savcılığı, Roboski’de 34 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısıyla ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı. Soruşturmada şüpheli askerler İlhan Bölük, Yıldırım Güvenç, Aygün Eker, Halil Erkek ve Ali Rıza Kuğu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Askeri savcılık kararında “TSK personeli TBMM ve bakanlar kurulu kararları çerçevesinde kanunun emrini icra etmişlerdir’’ dedi. Kararda “Genelkurmay Başkanı’nca hava harekâtının yapılmasına onay verildiği” de belirtildi. Askeri Savcı Ali Müjdat Eski’nin yürüttüğü soruşturma sonucunda verilen 16 sayfalık kararda, 5 şüpheli sırasıyla Tümgeneral İlhan Bölük, Korgeneral Yıldırım Güvenç, Topçu Kurmay Kıdemli Albay Aygün Eker, Tuğgeneral Halil Erkek ve Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu olarak gösterilmişti.
 
Tüm Türkiye’de Barolar tarafından tepki çeken takipsilik kararı, Şanlıurfa Baro Başkanı tarafından da tepki gördü.
 
“OLAYI AYDINLATACAKLARINI BEKLEMİYORDUK”
 
Özel yetkili ve askeri savcılardan tarafsız ve adil bir soruşturma beklemediklerini, olayı müsebbiplerini ortaya çıkaracak bir iddianame hazırlayacaklarını beklemediklerini belirten Bucak, Bilindiği gibi, daha önce olayı soruşturan sivil savcılık görevsizlik kararı vererek, dosyayı askeri savcılığa göndermişti. O günden itibaren, bu soruşturmanın sonucunu endişeyle bekliyorduk. Genel kurmay başkanlığına bağlı savcıların bu konuda olayın müsebbiplerini ortaya çıkaracak bir iddianame hazırlayacaklarını zaten tahmin etmiyorduk” ifadelerini kullandı.
 
“TÜRKİYE’DE ÜST ÜSTE HUKUK SKANDALLARI YAŞANIYOR”
 
Türkiye’de son zamanda sık sık hukuk sorunlarının gündeme geldiğini belirten Bucak, Ülkemizde son zamanlarda üst üste hukuk skandalları yaşanıyor. Bir taraftan yargının içine sızılmış, belli köşeler ele geçirilmiş çeşitli soruşturmalarla ülke alt üst edilmiş, diğer yandan ise yargıya açıkça müdahale başlamıştır. Bu ikisi de kabul edilemeyecek durumlardır. Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerekirken, bir keşmekeşliğin içine girilmiştir” dedi.
 
“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
 
Adalet yerini bulana kadar olayın peşini bırakmayacaklarını aktaran Bucak, Hukuk skandalının Roboski olaylarında da baş gösterdiğini ve adalet yerini bulana kadar olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Bucak daha sonra şunları kaydetti: “Olayı Cumhuriyet savcıları eliyle soruşturulması ve bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yargılanması ve sorumluların da sorumlulukları ölçüsünde cezalandırılmaları gerekmektedir.” “Adaletin yerini bulması temennimizdir” diyen Bucak, Bahsedilen hataya düşülmesini sağlayan kasıt hangi karanlık güçler tarafından gerçekleştirilmiş ise onların en kısa zamanda ortaya çıkarılması ve adaletin yerini bulması temennimizdir. Yoksa biz savunma olarak devamlı bu olayın takipçisi olacağız ve böyle bir adaletsizliği unutturmayacağız” şeklinde konuştu. (Ali ÇETİNKAYA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48