Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

“Burası Şanlıurfa’ya Bağlı Değil Mi?”
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesine hizmetlerin gelmemesi üzerine tepki gösteren vatandaşlar, suçu kendilerinde arayarak, seçim zamanında verilen sözlere kanmamaları gerektiğine vurgu yaptı.
Çöp dağlarının oluştuğu mahalleye pis kokular nedeniyle girilmezken, belediyeye ait temizlik araçlarının uzun aralıklarla geldiği ve çöp konteynırları dışında temizliğin yapılmadığı belirtildi. Yolları çamur, boş alanları çöplük olan mahallede belediyeye tepkiler artarken, bir yandan da vatandaşlar seçim zamanında verilen sözlere inandıkları için suçu kendilerinden buluyor.
“EVİMİZE GELİP OY İSTİYORLARDI, ŞİMDİ BİZİ TANIMIYORLAR”
Yenice Mahallesinde oturan Aziz Dağ, seçim döneminde belediye başkan adaylarının evlerine gelerek çay içtiğini ve oy istediğini belirterek, hizmetlerin getirileceğine dair sözler aldıklarını kaydetti.
Verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen Dağ, “buranın yol sorunu var, çöp sorunu var. Hangi hizmet ver ki? Bu mahallenin hiçbir artısı yok. Çöp arabası ara sıra geliyor ama çöp konteynırları haricindeki çöpleri almıyorlar. Belediye buralara gelseydi, burası bu durumda olur muydu? Seçim zamanında evimize gelip oturuyorlar, oy isterken çok söz verdiler. Seçimlerin ardından sorunlarımızı bildirmek için belediyeye gittik, bizi kimse tanımadı” dedi.
“ÖLÇÜM BİÇİYORLAR, FAALİYET YOK”
Mahalleye hizmet getirilmesi için her yolu denediklerini söyleyen Dağ, belediye yetkililerinin belli zamanlarda mahalleye uğradığını ama faaliyetlerin olmadığını söyledi. Mahallede ayrıca düzenin de olmadığını dile getiren Dağ, “Belediye buralara hiç gelmiyor. Herkes rezil olmuş, hiç hizmet gelmiyor. Ara sıra gelip buraları ölçüm biçiyorlar ama ortada hiçbir şey yok. Bizde de suç var, seçim zamanında verilen sözlere inanmamamız gerekiyordu” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLER ÇÖPLERİN ARASINDAN OKULA GİDİYOR
Alt ve üstyapı çalışmalarının olmaması nedeniyle yağışlı zamanlarda mahallede çamur baskısı olurken, okul yolundaki çöpler, öğrencilerin geçiş güzergahı oluyor. Çöplerin arasından geçerek okullarına giden öğrenciler, kısa zamanda kirlendiklerini ve bu nedenle öğretmenlerinden azar işittiklerini söyledi.
Çöp ve çamur nedeniyle okula giderken sıkıntı yaşadıklarını belirten öğrenciler, güneşli günlerde tozlar içerisinde yürüdüklerini, yağışlı günlerde ise çamurların içinden geçerek okula gittiklerini söyledi.
Yağışlı günlerin yanı sıra, altyapı çalışmalarının olmaması nedeniyle sokaklar sürekli çamur olurken, öğrencilerin her seferinde çamura battığı belirtildi.
“BURASI ŞANLIURFA’YA BAĞLI DEĞİL Mİ?”
Yenice Mahallesi’nin yıllarca bu durumda olduğunu belirten mahalle sakinleri, Yenice’ye Şanlıurfa’ya bağlı değilmiş gibi muamele edildiğini iddia etti. Eski belediye yönetiminde de hizmet görmediklerini belirten mahalle sakinleri, yeni dönemde de değişen bir şeyin olmadığını söyledi. Her seferinde hizmetlerin gelmesi umuduyla oy kullandıklarını söyleyen mahalle sakinleri, her seferinde yanıldıklarını sözlerine ekledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49