Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Buğday Ekim Mesaisi Başladı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden sahip Şanlıurfa çiftçilerin telaşı başladı. Çiftçiler son teknolojik traktörlerle topraklarını sürmeye başladı. Ardından mibzere boşaltılan gübre ve sertifikalı tohumluk buğday Harran ovasının bereketli toprağının bağrına bırakılıyor. Yağmur suyu ve Fırat'tan gelen su ile sulanan buğday Ovanın sıcak güneşi ile yeşerip olgunlaşıyor. Haziran ayında başak veren buğdayın hasadı biçerdöverlerle yapılıyor.
Tarım alanı bakımından Konya ve Ankara'dan sonra üçüncü sırada yer alan Şanlıurfa'da, ülkedeki pamuk üretiminin yüzde 43'ü, buğdayın yüzde 8'i, mercimeğin yüzde 36'sı ve arpanın ise yüzde 11'i üretiliyor.
BUĞDAY EKİM MESAİSİ BAŞLADI
Türkiye'nin tahıl üretim merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da çiftçiler, hafta içinde etkili olan yağışlarla birlikte yumuşayan ve nemlenen arazilerini ekmek için hazırlıklara başladı.
Sağlık mahallesinde buğday ekiminin başladığını belirten Çiftçiler, "Erken ekimler, yüksek toprak sıcaklığından dolayı tohumun çimlenememesine veya çimlendikten sonra yetersiz nem nedeniyle çimlerin kurumasına neden olur. Geç ekimde ise tohum kışa girmeden çimlenmez veya yetersiz çimlenenler kışa cılız girer, soğuklardan zarar görür, Sulu tarım yapılmayan alanlarda doğal yağışların düzenli düşmesi verim açısından çok önemlidir. Bundan sonraki dönemlerde, ekilen bitkilerinin gelişimi, düşecek yağışlara bağlıdır. İnşallah kış ve ilkbahar mevsimlerinde düşecek yağışlar çiftçilerimizin yüzünü güldürür ve güzel verim elde ederler." şeklinde konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48