Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Bu yıl 5'cisi düzenlendi
Şanlıurfa Gazi Lisesi ve Gazi Ortaokulu Mezunları, Cevahir Konuk Evi’nde düzenlenen 5. Yıl etkinlikleri kapsamında bir araya geldiler.
Şanlıurfa Gazi Lisesi ve Gazi Ortaokulu Mezunları Derneği tarafından düzenlenen “Geleneksel 5. Dünden bugüne Şanlıurfa Gazi Orta Okulu ve Gazi Lisesi Mezunları Buluşuyor” adlı program Cevahir Konuk Evi’nde gerçekleşti.
Programa Eyyübiye Belediye Başkanı ve Gazi Lisesi ve Gazi Ortaokulu Mezunları Derneği Başkanı olan Mehmet Ekinci, Dernek eski Başkanı İbrahim Toru, Eyyübiye Milli Eğitim İlçe Müdürü Ahmet Demir, Gazi Lisesi Mezunlarının yanı sıra okulda görev yapmış birçok Müdür ve Öğretmen de katılarak eski öğrencilerle hasret giderdiler.
Programa Eyyübiye Belediye Başkan’ı ayrıca Dernek Başkanı olan Mehmet Ekinci ve yaklaşık 500’e yakın mezun katıldı. Bu yıl beşincisi düzenlenen programda bir araya gelen mezunlar hasret giderdi.
Yenilen akşam yemeğinin ardından halk oyunları ekibi gösteri yaparken, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de halaya eşlik etti. Halayın ardından gece Gazi Lisesi ve Gazi Ortaokulu mezunlarının bulunduğu slayt gösterisiyle devam etti.
Programda konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ; ‘’5.inci düzenlediğimiz bu dönemde başkanlığın yanında birde yönetim kurulu başkanlığı görevimiz var. Değerli arkadaşlarımızın bir şekilde bizleri önermesi ile bu göreve üstlendik. Bizler belediye başkanlığından önce Gaziliyiz. Çünkü Gazilik olmak ayrılacaktır. Burada gerek bizim dönemde, gerekse sonraki dönemlerde mezun olan arkadaşlar var, ilk dönemden Ortaokul mezunu olan arkadaşlar var. Tabii biz Gazi lisesinin ilk 1988 mezunlarıyız. 1982’de kayıt yaptırdık Ortaokula. Neredeyse oranın kaderi ile bizim kaderimiz, yollarımız bir şekilde keşişti ve şuan yine Gazi Lisesi’nin bulunduğu bir ilçede de belediye başkanlığını yapmaktayız. Bu Tarz birliktelikler, bir araya gelmeler çok güzel. Yine tabii geleneksel hale geldi. İş yoğunluğundan dolayı veya ayrı mekânlarda, şehirlerde, ayrı ilçelerde bulunmamızdan dolayı birçok arkadaşlarımızla görüşemiyoruz. Bu tarz programlar vesilesi ile geçmişi yâd ediyoruz. Hem de o aradaki hasreti gideriyoruz.  Bir taraf ta eski simaları, eskimeyen simaları da görmek hakikaten bir Gazili olarak bizleri de mutlu ediyor. Gazi Ortaokulu ve Gazi Lisesi belki de ilk kurulduğunda bölgesindeki tek ortaokuldu. Sonrasında bölgesindeki tek lise idi. Birçok arkadaşımız belki mecburiyetten oraya gitti.  Çünkü yakınında başka bir okul yoktu, tercih bir sebebi yoktu. Ama iyi ki tercih edilecek başka bir okul yoktu. Çünkü tercih edilecek başka bir okul olsaydı, bu değerli insanlarla tanışmamız olurduk. Dolaysıyla tek bir okul olması şimdi geriye dönüp baktığımızda hakikaten isabetli bir şey olmuş. Öyle ki Gaziden mezun olan çok değerli arkadaşların kimi esnaf, kimi işadamı, kimi öğretmen, kimi mühendis, kimi siyasetçi, kimi bir başka alanda marka olmuş arkadaşlardır. Bu tabi ki bir Gazili olarak bizleri mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte de bizler hem yönetim kurulu olarak, yine öğretmen arkadaşlarla sık sık bir araya gelmek kaydı ile Harran kapı civarındaki öğrencilerle sürekli bir araya gelerek bunu biraz daha genişletmek kaydı ile özelde Harran kapı genelde Eyyübiye ilçesindeki bütün gençlerle yetişmiş insanlarla bir araya gelerek Eyyübiye ilçemiz adına yapılabilecek bütün projeler konusunda istişarelerde bulunmak isteriz. Sizlerin engin fikirlerinden istifade etmek isteriz. İstifade edelim ki bizim dönemlerde çektiğimiz sıkıntıları bundan sonraki nesillere çektirmeyelim diye. Bizler Gazili olmaktan onur duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de bir Gazili olarak sizleri en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49