Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Bu yaz dondurma sezonu oldu
Şanlıurfa’da havaların sıcak olması en çok dondurmacı esnafın yüzünü güldürdü.
 
Haşimiye meydanında 38 yıldır dondurmacılık yapan  Mehmet Tüker, havların 45 dereceyi gösterdiği Urfa’da ballı dondurma ile sıcaklarından bunalan vatandaşları bal tadında serinletiyor.
 
Şanlıurfa’da Ağustos ayında aşırı sıcaklardan dolayı bunalan vatandaşlar, soluğu Mehmet Usta'nın tarihi mekanında alıyor. Tarihi mekanda Mehmet Usta'nın görsel şovları eşliğinde ballı dondurmanın tadını alan vatandaşlar, ballı dondurmayla serinlemeye çalışıyor. Müşteri çekmek amacıyla fıstıklı, kakaolu benzeri birçok dondurmacıya rakip olan Mehmet Usta, işlerinin aşırı sıcakların gelmesiyle arttığını belirti.
 
Dondurma kendisi de tatlı, bal ve fıstıkla da bir araya gelince güzel bir tat çıkıyor" dedi.
Aşarı sıcaklarla birlikte, ballı dondurma satışlarında artış olduğunu da dile getiren Mehmet Usta, bu yıl dondurma tüketiminin geçmiş yıllara oranla fazla olduğunun ifade etti.
 
Mehmet Usta “Bizim meslek baba mesleği Baba’dan kalma şuanda ben devam ettiriyorum, Doldurmamızı keçi sütünden imalat etmekteyiz Doldurmalarımız Şanlıurfa ve Türkiye’deki vatandaşa hitap etmesi için içersine biraz bal ilave ediyoruz Ballı doldurmamızı yapıyoruz doldurmalarımız tamamen keçi sütünden imal etmekteyiz, bunun yanına bal’da katarak farklı bir tat farklı bir lezzet katmaya çalıştık belirten Mehmet Usta, bu yıl Urfa çok sıcak geçti sıcaktan bunalan vatandaşları serinlemek amacıyla dondurmacıyı tercih ediyor. Bu yıl işlerimiz düzeldi”dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49