Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

“Bu Pasaj Değerlendirilmeli”
Daha önce atıl bir halde olan ve eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın destekleri ile onarılarak, Mikro Kredi’den destek alan bayanların zemin katta dükkânlar açmasıyla, ‘Hanım Eli Çarşısı’ adı verilerek iş merkezi haline getirilen Özdiker Çarşısı görenleri şaşkına çeviriyor.
Hanım Eli Çarşısı 4 yıl önce bayanlı ve erkekli tüm Şanlıurfalılara hizmet verirken, şimdi ise pislik içinde ve atıl durumda sahiplenmeyi bekliyor. Mikro Kredisi alarak işyeri açan kadınlar, istifa edip işyerlerini kapattı.
Beş yıl önce Atıl durumda olan ve madde bağımlılarının meskeni iken eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından “Hanımeli Çarşısı”na dönüştürülen Özdiker Halep Çarşısı bayanlara bir umut olmuştu fakat iş yapamayan bayanlar tüm umutlarını çarşıya bırakarak iş yerlerini terk ettiler.
Şanlıurfa’nın en eski pasaj ve yerleşkelerinden olan Özdiker Halep Çarşısı, son yıllarda üzerindeki ölü toprağı bir türlü atamadı. Yıllar önce temeli atılan ve birçok insana ekmek kapısı olan pasaj, şimdi pislik yuvasına döndü, viraneye çevrildi.  646 dükkânın bulunduğu pasajda sadece 70 dükkan çalışıyor. Kendi haline terk edilen şehrin en değerli yerine inşa edilen pasaj değerlendirilmeyi bekliyor.
Özdiker Halep Çarşısında bürosu olan Şanlıurfalı müzisyen Yusuf Oktay pasaj hakkında yaptığı açıklamada, “Bu pasajı çok eskiden beri biliyorum, ama yaklaşık bir aydır buradayım. Bu pasajın evveliyatı yaklaşık 25 yıla dayanıyor. Yapılırken baya ihtişamlı yapıldı, burada ki insanları arka sokakta ki kahvehaneyi marangozları çıkartmak için çok uğraş verdiler. Mülk sahiplerine ayrı kiracılara ayrı para verip çıkarttılar, burayı yapmak için. Çok büyük bir proje olduğu için bütün Şanlıurfa’nın ilgisini çekti, kapaklı pasajında bir metre yer ele geçmiyordu, bu pasaj derde derman olacaktı” dedi
“BAYANLAR ÇOK UMUTLUYDU”
Hanımeli çarşısına dönüştürülen Özdiker çarşısının bayanlara umut olduğunu belirten Oktay,’Bu çarşı zamanında eski Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından bayanlara kazandırıldı. Bayanlar burada iyi iş çıkardılar hatta bizlerde çarşı düzelir diye düşündük ama biraz hareketlendi bir süre sonra yine eski haline döndü esnaf sinek avlar oldu herkes iş yerlerini terk edip başka yerlere gitti’ ifadelerini kullandı.
“İNSANLAR NEREYİ ALDIĞINI BİLMİYORDU”
Pasajın yapıldığı zamanlarda büyük ilgi gördüğünü söyleyen Oktay, insanların burada iş yeri almak için birbiriyle yarıştığını söyledi. Oktay, konuşmasında şunları kaydetti: “Pasajın yapılacağını duyan insanlar temeldeyken iş yerlerini almak için 3’lü 5’li kişiler halinde müracaat ediyordu.  Vatandaşlar nereyi aldıklarını bile bilmiyordu, hangi katta hangi dükkânı aldığından bihaberdi. Pasajla ilgili çalışmalar oldu, şehrin büyükleri tarafından çalışmalar yapıldı. Ne kadar çaba gösterdilerse o kadar geriledi bu pasaj. Mimari olarak güzel bir görüntü oldu, çocuklara yönelik oyun parkı bile yapıldı. Ne yaptılarsa tutulmadı.”
“HİZMET OLMAYINCA DÜKKANLAR ÇALIŞMADI”
Pasajın yapılmasının ardından çeşitli hizmetlerin getirilmediğini söyleyen Oktay, “Ne yaptılarsa çalıştıramadılar, pasajda tuvalet yoktu, iş yerlerinde su şebekesi yoktu. Velhasıl kelam bir türlü işler rayına oturmadı, gelen kaçtı, mal sahibi uğramadı. İş yerleri neredeyse bedava fiyatına kiraya veriliyor, girip burada iş yeri açacak insan yok.  İş yapmak için buraya giren kimse yok.  Mülk sahipleri geldiğinde dükkânlarını tanımıyor, duvarlar yıkılmış işyerleri birleştirilmiş” diye konuştu.
“BU PASAJ DEĞERLENDİRİLMELİ”
Oktay, son olarak şunları belirtti; “Yapılışı hatalı, temeli hatalı, yapanlar ileriyi düşünmeden yapmışlar, nasıl olsa birileri buraya girer esnafa yönelik yapılmadı. Şehrimize bir akın var, burası yatıyor birileri el atsa misafirhaneye dönüştürülse, ya da hastaneye dönüştürülse daha iyi olur. Komple değerlendirmek gerek” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49