Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Bu meslek her geçen gün rağbet görüyor!
Türkiye genelinde her geçen gün makineleşmeyle birlikte meslekler eski ilgilerini kaybederken, mezar taşı yapan ustalar, kendi işlerinin her geçen gün daha çok ilgi gördüğünü belirtti.
Mezar taşı ve taş ustalığı yapan Ali Kaya, mesleğinden memnun olduğunu söylerken, 35 yıllık taş ustası olduğunu söyledi. 35 yıldan beri, taş ustalığı yaptığını belirten Kaya, mesleğinin her geçen gün daha çok ilgi gördüğünü ve zaman ilerledikçe daha çok rağbet gördüğünü ifade etti. Taş ustalığının bu kadar çok rağbet görmesini insanların maddi durumuyla bağlantılı olduğunu söyleyen Kaya, “ 35 yıldır bu işi yapıyorum. Eskiden çok rağbet gören bir meslek değildi ama şimdi rağbet gören bir meslek. Evini tarihi yapıda yaptırmak isteyen vatandaşlar gelip bizde taş yaptırıyorlar, aynı şekilde mezar taşı da yapıyoruz. Eskiden mezarlar hep sahipsizdi, kimse yakınının mezarına özen göstermiyordu ancak şimdi insanlar yakınlarının mezarına özen gösteriyor, gösterişli olmasını istiyor. Öte yandan maddi durumu iyi olan vatandaşlar, yakınlarının mezarını gösterişli olsun diye çok masraf yapıyor, biz de onlara bu hizmeti sunuyoruz” ifadelerini kullandı. Mezar taşı ve taş ustalığı yapan Kaya, taşları özel seçtiklerini ve belli onarımdan sonra kendilerine geldiğini belirtti. Mezar taşı fiyatlarının 200 TL’den başladığını söyleyen Kaya, bu fiyatların 2 bin TL’ye kadar çıktığını söyledi. Öte yandan emek isteyen bir iş olduğu için, çok zaman harcadıklarını söyleyen mezar taşı ustası, bir mezar taşının tamamlanması yaklaşık olarak 4 günlerini aldığını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49