Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Bu Kez Kaçak Elektrik Trafosu Yakalandı
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji sunabilmek için kayıt dışı kullanım ile mücadeleye devam ediyor. DEDAŞ ekipleri son olarak, adı kısa süre önce yüzde 93’e varan rekor düzeydeki kaçak elektrik kullanımı ile kamuoyunun gündemine gelen Siverek’te 70 haneli bir mahalleye yetecek güçte kaçak elektrik trafosu ele geçirdi.
AYDINLANMA VE ISINMAK İÇİN KURMUŞLAR
Kayıt dışı elektrik kullanımını engellemek amacıyla dağıtım bölgesi genelinde denetimlerini sıklaştıran DEDAŞ ekipleri, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Aslanlı köyünde 50 KWA gücünde bir adet kaçak elektrik trafosu bulunduğunu tespit etti. Jandarma ile birlikte buraya giden ekipler, savcılık kararıyla trafoya el koydu.
Trafonun, kışı geçirmek için Aslanlı köyü yakınına yerleşmiş olan göçer ailelerin, ısınma ve aydınlatma gibi ihtiyaçlarını karşılamak için kurulduğu tespit edildi.
70 HANELİK BİR MAHALLEYE YETECEK GÜÇTE
Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’ya bağlı Siverek ilçesinde kış aylarının başlamasıyla israfın ve kaçak enerji kullanımının rekor düzeyde arttığı açıklanmıştı. Kayıt dışı elektrik kullanım oranının yüzde 93’e ulaştığı belirlenen Siverek ilçesine bağlı Aslanlı köyünde ele geçirilen 50 KWA gücündeki kaçak trafonun, yaklaşık 70 haneli bir mahallenin elektrik ihtiyacını karşılayabileceği bildirildi.
KAÇAK KULLANIMI CAN GÜVENLİĞİNİ DE HİÇE SAYIYOR
Aslanlı köyü mevkiinde tespit edilen ve ‘kanca’ yöntemi kullanılarak kurulan kaçak trafo, bunu kuran ve kullananların can güvenliklerini adeta hiçe sayması nedeniyle de DEDAŞ ekiplerini hayrete düşürdü. Ekipler, korumalı direk üzerine kurulması gereken trafonun, arazide gerekli güvenlik önlemleri alınmadan yere kurulmuş olduğunu, çocukların bile kolaylıkla ulaşabilecekleri yerde bulunduğunu hayretler içinde gördü.
DEDAŞ, kayıt dışı trafonun sahibinin tespit edilebilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48