Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik

Bu haber kez okundu.

“Bu Binanın Yerine Daha Sağlam Ve Modern Bir Bina Yapacağız”
Ertuğrul Gazi Mahallesinde 12 daireli 5 katlı apartmanda kolonların ve duvarların çatlaması sebebiyle bina sakinleri belediyeye başvurdu. Belediye ekiplerinin çalışması sonucunda çıkan raporda binanın çökme tehlikesi bulunması sebebiyle binanın yıkılmasına karar verdi. Belediyeye hiçbir şekilde zorluk çıkarmayan apartman sakinleri binayı boşalttı.
Binanın boşaltılması konusunda açıklama yapan Şanlıurfa Belediyesi İskan Müdürü Vedat Güzel, yapılan çalışmalar sonucunda binanın yıkılması kararını apartman sakinlerine bildirdiklerini söyledi. Güzel,  “geçen yıl çıkartılan 6306 yasasıyla birlikte ilçe belediyelerine, büyükşehir belediyelerine ve il özel idarelerine yetki verildi. Bu yetkiyle riskli alanlar, riskli yapılar binaların veya inşaat yapılacak bölgelerin genel durumuyla ilgili kanun çıktı. Yani afet riski taşıyan bölgelerde ve alanlarda çalışmalar yapılacak. Bizde buna istinaden riskli yapıları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak tespit ediyoruz. Riskli yapılardaki alanlarda vatandaşın da görüşü alınarak onların mağdur olmasını önleyecek şekilde yıkıyoruz. Bu bina da onlardan birisi burayla ilgili raporlarımızı daha önceden yazmıştık. Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğündeki teknik eleman arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalar yapmıştık. Ve bununla ilgili yerinde şuanda inşaat sahibi arkadaşla birlikte nasıl yıkılacağını kendilerine detaylı bir şekilde söyleyeceğiz.  Dolayısıyla gerek bodrum katı gerek zemin katta kolonların çatladığı ve riskli bir yapı teşkil ettiği ve binanın kendisini taşıyamadığı durumda olduğunu gördük ve dolayısıyla yıkımına karar verdik. Şuanda boşaltılmış ve önümüzdeki 3 gün içerisinde bina yıkılacaktır” diye konuştu.  
Bu binaların deprem şartnamesinden önce yapıldığını söyleyen Belediye İskan Müdürü Vedat Güzel, “deprem yönetmeliğinden sonra yapılan binalar genelde hazır beton, beton karışımı homojen bakımı ideal olan binalardır. Bu binaların dışındakiler yerinde dökme beton ile yapılmış ve bunların gerilmeleri basınçları daha düşük. Bu da onlardan birisidir. Bu binanın özel bir durumu daha var. Binanın karşısında bulunan parkın sulama suyundan dolayı bu binanın temeline su akışı var. Su akışından dolayı iki yıldır bu binayı gözlemliyoruz. Yapılan bütün tadilatlara rağmen yine çatlamalar var. Bu binanın yerine yapılacak yeni binada taban suyunu tahliye edeceğiz.  Yani modern ve akıllı bir bina yapacağız” ifadelerini kullandı.
Güzel, belediye olarak daire sahipleri ile görüşüldüğü herhangi bir suç duyurusunda bulunma durumunun olmadığını ve hiçbir sıkıntının bulunmadığını söyledi.
Bina Yöneticisi İbrahim Halil Paytak ise bina sakinleri olarak toplanın belediyeye müracaat ettiklerini ve incelemeler sonucunda çıkan raporlara göre yıkım ve boşaltma kararı verildiğini belirtti. Paytak, “binayı boşalttık. Belediye bize tekrar 2 kat verdi. Onun finansmanıyla zararlarımızı karşılayacağız” dedi. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48