Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Boyacılar İşini Kaptırdı

Yüz binlerce Suriyelinin yaşadığı kentte, yan yana açılan ve tabelaları Arapça yazılı olan iş yerleri, Şam sokaklarını andırıyor. Suriyelilerin açtığı iş yerlerinin açtığı rakam gün gittikçe artıyor. Kimi yasal yollarla bir iş yeri kurarken kimisi de hiçbir resmiyeti olamadan işyeri açıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli boyacı ustaları, Şanlıurfa’da ucuz yevmiyeyle çalıştıkları için, yerli çalışanlar iş bulamadıklarını söyledi. Kendi ülkelerinden gelerek, kente yerleşen Suriyeliler, geçim sıkıntısı yaşamamak için inşaatlarda boyacılık yapmaya yöneliyor. İnşaatlara yönelen Suriyeliler, ucuza çalıştıkları için yerli işçiler iş bulmakta güçlük çekiyor.

Şanlıurfa'nın bir çok boyacı esnafın toplandığı 12 eylül caddesinde bulunun esnaf kıraathanesindeki inşaat boyacıları dertli, boyacı esnafı” inşaatlarda sigortasız çalıştırılıyoruz, vergi dairesi denetim yapmıyor, hayatımız sudan ucuz birde Suriyeli işçiler piyasaya çıktı 20-25 lira yevmiyeyle çalışmaya başlayınca işsizlik kervanına bizde katıldık”

İnşaat boyacı esnafı ise” İnşaatlarda çalışan birkaç kişinin sigortası göstermelik olarak yapılıyor çoğu arkadaşımızın ise sigortası yapılmıyor. Buda denetimsizlikten kaynaklanıyor, maliye inşaatlarda yeterince denetim yapamıyor denetim yapsa bile araya hatırı kişiler koyulup olay kapanıyor. Biz daha önce günlük 50 liraya çalışıyorduk, bunlar gelip 20 liraya çalışmaya başladılar. Böyle olunca iş sahipleri de daha ucuz olsun diye işlerini onlara yaptırıyorlar. Sadece boyacılık sektörü için değil, tüm sektörlerde bu durum yaşanıyor. Böyle olunca insanlar mecburen il dışına gitmek zorunda kalıyor. Umarız bu düzen daha fazla sürmez yoksa daha çok aile mağdur olur” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49