Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Boş Havalanı Bekçi Tarafından Korunuyor
Urfa’da 2007 yılında GAP Havaalanının yapılmasının ardından boşaltılan eski havaalanı şu aralar farelerin meskeni olmuş durumda. 6 yıldır hayvanların mekanı olan eski havaalanı değerlendirileceği günü bekliyor.
Merkeze 7 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa Havaalanı 2007 yılına  kadar Urfa’ya hizmet vermişti. 2007 yılında GAP Havaalanın kurulmasıyla birlikte kaderine terk edilen eski havaalanı yetkililerin duruma el atmasını bekliyor.
 
ÖNCA UÇAKLAR ŞİMDİ HAYVANLAR İÇİN KULLANILIYOR
 
Geçmişte bazı kurumlar tarafından istenen ancak protokolde anlaşılamadığı için hiçbir kuruma verilmeyen eski havaalanının arazisi çevre köylerdeki çobanlar tarafından bahar aylarında mera olarak kullanılırken binalar ise çökme ihtimaline karşı halen ayakta durmaya çalışıyor. Yıllar boyunca Urfa’ya ve bölgeye hizmet veren ve bir çok uçağın iniş - kalkış yaptığı yılda 500 bin yolcu kapasitesi bulunan havaalanın şimdi hayvanlar tarafından kullanılması çevredeki vatandaşları da rahatsız ediyor.
BOŞ HAVALANI BEKÇİ TARAFINDAN KORUNUYOR
 
6 yıldan bu yana boş boş bekletilen ve hiçbir şekilde değerlendirilmeyen Akçakale Yolu üzerinde bulunan havaalanı kullanılmasa da bekçisi bulunuyor. Boş binaları ve arazileri geceli gündüzlü bekleyen bekçiler, alanda bulunan binaların artık çökmeyle yüz yüze geldiğini, çatıların şiddetli rüzgarlardan uçtuğunu söyledi. Atıl durumda bulunan havaalanında apron binasının camları kırık kapıları çürük olduğu halde kapalı tutuluyor.
NEDEN DEĞERLENDİRİLMİYOR?
 
Yıllardır boş bekletilen ne yıkılan ne de kullanılan eski havaalanının neden değerlendirilmediği ise merak konusu oldu. Türk Hava Kurumu atıl durumda olan eski havaalanına geçtiğimiz yıllarda talip olmuş ve alana Havacılık Eğitim Merkezi kuracaklarını açıklamıştı. Eski havaalanına 2 yıl önce talip olan THK’nın isteğine ilk etapta "evet" cevabı verilmişti. Ancak daha sonra konuyla ilgili hiçbir faaliyet gerçekleşmedi. Öte yandan eski havaalanın "Fuar alanı" olarak değerlendirilmesi için çalışmalar başlatıldığı söylentileri de yayılmıştı. Ancak ne Türk Hava Kurumu okul yapabildi ne de fuar alanı olarak kullanıldı. Kentte harıl harıl kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirilirken bölgenin parlayan yıldızı olamaya aday Urfa’da koca bir alanın heba edilmesi kentin öteki yüzünü ortaya çıkarıyor.
 
 
Urfa eski havaalanı merhum başbakan Turgut Özal tarafından açılmış ve yıllarca hizmet vermişti. Ancak GAP’ın hayata geçirilmesiyle yetersiz kaldığı düşünüldüğü için yerine GAP Havaalanı yapılmış ve yeni yerin açılışını Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmişti. Özal tarafından açılan ve Başbakan Erdoğan’ın yenisini açmasıyla kapatılan eski havaalanı kaderine terk edilirken daha modern olarak nitelendirilen GAP Havaalanı ise bütün kış yolcuların şikayetini dinliyor. Yağışlı ve sisli günlerde uçaklar GAP havaalanına iniş yapamadığı için çevre illere yönlendiriliyor. STK’lar kışın bu duruma tepki göstermiş eski havaalanın pistinin genişletilerek yeniden hizmete girmesini önermişti. Ancak ne eski havaalanı değerlendirildi ne de yeni havaalanında sis ve yağış sorununa çözüm bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49