Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Bölge Müftüleri Toplantısı İlimizde Yapıldı
Suriyeli mültecilerin sorunlarının görüşüldüğü ve bölge müftülerinin katıldığı toplantı Şanlıurfa Halk Sağlığı Konferans Salonunda yapıldı.
Toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin küçük, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar YİĞİT ve bölge müftüleri katıldı.
Halk Sağlığı Konferans Salonunda düzenlenen program Karaköprü ilçe müftüsü Ahmet Altıok'un Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü İhsan Açık’ın açılış konuşmasıyla başladı.
Daha sonra İlimiz Valisi İzzettin Küçük düzenlenen program hakkında yaptığı konuşmada ”İl Valileri olarak daha çok güvenlik ve asayiş hizmetinden sorumluyuz ama bunun yanında en çok sorumlu olduğumuz alan insanların can, mal ve namus güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu hususta emniyet güçlerimizin desteğinin yanındaki en büyük gücümüz diyanet camiasıdır. Ülkenin asayişini, huzurunu ve insanların birbirlerine merhametle bakmasındaki en önemli unsurlarından bir tanesi yine diyanet camiasıdır. İlimizde yaşanan son zamanlardaki son göç dalgasında zorunlu nedenlerden dolayı ilimize 400 bin Suriyeli misafirin geldiğini, mağdur olan bu insanların her ne kadar gıda, sağlık ve zaruri ihtiyaçları karşılanıyor ise de; bu insanlara ilk psikojik rehabilitasyonda emin ve güvenilir bir ülkeye geldikleri mesajını veren ve bu insanların kayıtların tutulmasında görev alan 75 imama teşekkür ederim” dedi.
Program diğer katılımcıların konuşmaları ile devam etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48