Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

“Bize verilen sözler yerine getirilsin”
Kentin sürekli olarak gelişmesi nedeniyle, kent merkezinde yer alan mermer işletmeleri, belediyenin de kararıyla il dışına taşınacak ama mermerciler, kendilerine temin edilen yerde çalışmalara daha başlanmadığını söyledi.
 
Şanlıurfa’da mermer sektöründe faaliyet gösteren esnaflar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yerlerinin değiştirilmesine karar verildiğini ancak, yetkililerden hâlâ ses çıkmadığını kaydetti.
 
Yer sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen esnaflar, kendilerine tahsis edilen yeni yere geçerek, imalatı artırmalarını istiyor. Kent merkezinde kalan iş yerlerinde fazla bir faaliyet yapamadıklarını söyleyen mermerciler, kendilerine verilen sözün bir an önce yerine getirilmesini istedi. Genellikle Adıyaman ve Gaziantep illerinden Şanlıurfa’ya getirdikleri mermerleri işleyen esnaflar sıkıntılar içinde üretim yaptıklarını ve mermercilik sektörünün ilerleyebilmesi için yetkililerin harekete geçmesini istedi.
 
Ülke genelinde yaygınlaşan mermercilik sektörüne son zamanlarda ilginin az olduğunu söyleyen mermerciler, Şanlıurfa’nın da diğer iller gibi mermercilik sektöründe ilerlemesini istiyor.
 
“EN BÜYÜK SORUNUMUZ; YER SIKINTISI”
 
Ham madde konusunda önemli bir avantaja sahip olan Şanlıurfa’da mermerciliğin gelişebilmesi için büyük makineleri kaldırabilecek büyüklükte iş sahalarının yapılmasını istedi. Türkiye’nin mermercilik sektöründe önemli bir konumda olduğunu ancak, Şanlıurfa’nın yer sıkıntısı nedeniyle bu anlamda geri kaldığını söyleyen İsmail Bulut, “Şanlıurfa, ham madde konusunda mermercilik sektöründe birçok ilden avantajlı ancak, üretim yeri sıkıntıda olunca ham maddenin olması yetmez. Şanlıurfa belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında iş yerlerimizin yıkılacağını ve Akçakale yolu üzerinde bize yeni bir yer temin edeceklerini söyledi. Yer temin edilmesine temin edildi de devamı gelmedi. Durum böyle olunca burada mı kalacağız yoksa taşınacak mıyız bilemiyoruz. Bu kararsızlık içerisinde olduğumuz işimize odaklanamıyoruz. Üstelik şimdiki yerimiz dar, yeterince üretim yapamıyoruz. Bize tahsis edilen yerin bir an önce tamamlanmasını ve faaliyete geçmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“YER GENİŞLEYİNCE İSTİHDAM ARTAR”
 
Türkiye’de üretilen mermer payında büyük payı Şanlıurfa’da alırken, Şanlıurfa’da fazla üretim yapılamamasının nedeni ise, yer sıkıntısı olarak görülüyor. İl dışından getirdikleri mermer ve karo taşlarını Şanlıurfa’da şekillendirerek, satan esnaflar, belediyenin kendilerine bir yer temin ettiğini ancak, bu yer tahsisinin daha gerçekleşmediğini söyledi. Belediyenin kararını beklediklerini belirten esnaflar, yeni yerlerine geçmekle beraber daha çok kişiye istihdam sağlayacaklarını da söyledi. Konuyla ilgili konuşan Yavuz Tel, şimdiki yerleri dar olduğu için fazla üretim yapamadıklarını ve buna bağlı olarak, fazla kişiye istihdam sağlayamadıklarını dile getirerek, “iş yerlerimizin etrafında binaların yapılması, şehrin gelişmesi nedeniyle yerimiz iyice daraldı. Yer dar olunca fazla üretim yapamıyoruz, üretim yapamayınca da eleman çalıştıramıyoruz. Akçakale yolu üzerinde bize temin edilen yer faaliyete geçerse, daha fazla eleman çalıştırma imkanına sahip olacağız. Şanlıurfa’da zaten ciddi anlamda işsizlik problemi var, bizler de bu sorunun önüne geçmiş olacağız” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49