Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması karakopru

Bu haber kez okundu.

“Bize Gelmeden Önce Doktora Görünün”
 Kış ayların gelmesiyle yoğun talep gören Attarlar bitki çeşitliliğini arttırmak şifa kaynağı olmak için özel karışımlar yapıyor. Hastalıklara çözüm kapısı oluyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Attar pazarında atarcılık yapan ve Urfa’nın ilk yerli Attarı olan Halil Beyaz Demirkol 62 yaşında olduğunu ve babasından öğrendiği bu mesleği sürdürüp babası gibi oda oğullarına öğreterek bu mesleğin devamlılığını sağlamaya çalıştığını belirterek şunları söyledi;

“ Ben babamla beraber bu mesleğe başladım ve halada devam ediyorum. Babam bizi yetiştirdi bende evlatlarımı yetiştiriyorum 2 oğlum var. Birine farklı bir semtte ikini şubemizi açtım. Evlatlarımla bizim gayemiz vatandaşa hizmet etmek.”

En fazla şikayet edilen hastalıklara değinen Demirkol, “ Vatandaşın en fazla şikayet ettiği hastalıklar Astım, Bronşit, Grip, Öksürük ve Nefes darlığı  bu şikayetler için her türlü bitkimiz var” dedi.

“BENDE 350 ÇEŞİT BİTKİ VAR”

350 çeşit bitki ilacı bulundurduğunu söyleyen Demirkol, “ Pakistan’dan bile bitki getirttiriyoruz. Bizim elle yaptığımız ilaçlarda var. Daha önce Halepten’de getirttiriyorduk ama iç savaşlarından dolayı şimdi oradan getirttiremiyoruz” ifadesini kullandı.  

“BİTKİLERDEN KARMA İLAÇ YAPIYORUZ”

Bitkilerden karma ilaç yaptıklarını ve birçok hastalığa bu şekilde çare olduklarını belirten Demirkol, “Bitkilerle karışım yaparak daha etkili sonuçlar alıyoruz ama biz bunu bilinçli yapıyoruz. Yanlış karışımlar hastalığın kötüye gitmesine neden olabiliyor. Ben bu karışımları babamdan öğrendim babam ise kendi ustasından öğrenmiş. Babamın ustası daha önce gelen müşterinin elini koklar onda olan hastalıkları söylerdi. İşinde o kadar iyiydi babamda ondan öğrendi ben de babamdan öğrenerek daha etkili ilaçlar yapıyorum” dedi.

“BİZE GELMEDEN ÖNCE DOKTORA GÖRÜNÜN”                

Doktorların ve atarların farklı olduğunu vurgulayan Demirkol, Attarların doktor olmadığını söyleyerek şunlara değindi;

“Attarlara doktor gözüyle bakılmamalı Doktorlar sizin hastalığınız için tedavi uygulasın eğer bir verim alamazsanız bize gelin bizim kullandığımız bitkiler eczanede satan ilaçların ham maddesidir bunların karışımı yapılırken dikkat edilmelidir doktorunuzun tedavisini mutlaka uygulayın Allah doktorları başımızdan eksik etmesin.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49