Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Birincilere ödül verildi
 Şanlıurfa Valiliği Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı tarafından yapılan Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.
“Tarihin Başlangıç Noktası Şanlıurfa” adıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergilenmeye değer bulunana eserlerin sergisi Şanlıurfa Müzesi Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye girerek ödüle hak kazanan eser sahibi fotoğrafçılara ödülleri verilmeden önce bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: “Şanlıurfa büyük ve ulu bir öğretmen, onun dizinin dibinde oturmasını bilene bu şehir muhakkak karşılığını verir. Şanlıurfa, aynı zamanda bir büyük hazine; o hazineyi görebilene, o hazineye itina ile yaklaşana, o hazine için hizmet edene de hazineden pay verir. Biz de bu büyük hazinenin bir parçasını fotoğraflar aracılığıyla bütün Türkiye ile paylaşmak istedik” dedi.
Fotoğraf sanatçılarına malzeme verme bakımından Şanlıurfa’nın Türkiye’deki birkaç ilden biri olduğunu sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük: “Doğa var, tarih var, kutsal mekânlar var, muhteşem abidevi eserler var, insan manzaraları var. Bu yüzden fotoğraf sanatçılarımız da zorluk çekmemişlerdir. Ancak bu bir yarışma. Muhakkak birinci ikinci ve üçüncü olacak. Bu bir başlangıçtı, önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı olarak yarışmanın düzenlenmesini arzu ederim. Yarışmaya katılan bütün fotoğrafçılara ve jüri heyetimize teşekkür ediyorum” dedi.
Törende konuşan Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise konuşmasında: “Yarışmanın düzenlenmesine öncülük eden Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’da geçirdiği süre boyunca Şanlıurfa’ya büyük katkısı oldu. Giderayak da Şanlıurfa’yı bütün ülkemize tanıtmaya çalışıyor. Kendisine bir kez daha emekleri için teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından, düzenlenen yarışmada birinci gelen Ziyaret adlı fotoğrafın sahibi Orhan Köse’ye ve ikinci olan Atlar adlı fotoğrafın sahibi Mahmut Ormancıoğlu’na ödüllerini Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük takdim etti. Üçüncülük ödülüne layık görülen Cihan Karaca ise Cami adlı fotoğrafıyla ödülünü Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’dan aldı. Mansiyon ödüllerini ise eser sahiplerine Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol takdim etti.
Ödüllerin verilmesinin ardından yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen toplam kırk eserin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergilenen eserlerin yıl boyunca Türkiye’nin farklı illerinde dönemler halinde sergileneceği bildirildi.
Ödül töreni ve sergi açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’le birlikte; Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Müze Müdürü Müslüm Ercan, Şurkav Yönetim Kurulu Üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf severler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49