Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Birinci yılında Gürses Unutulmadı
Şanlıurfa 3 Mart 2013 günü hayatını kaybeden Müslüm Gürses, ölümünün ardından kendi adına açılan müze, ölüm yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğradı. Yaklaşık 6 ay önce açılan müze, 6 binin üzerinde ziyaretçi ağırlarken, ölüm yıl dönümünde yaklaşık bin ziyaretçi ağırladı.
 
Yakalandığı hastalık sonrası tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013 günü yaşamını yitiren ünlü sanatçı Müslüm Gürses adına açılan müze sayesinde ölümsüzleştirildi. Bütün malzemelerinin yer aldığı müze 6 ay önce hizmete açıldıysa da en fazla ziyaretçiyi ölüm yıl dönümünde ağırladı. Ölüm yıl dönümünde ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği müze, yetkililerin verdiği bilgiye göre, yaklaşık bin kişi tarafından ziyaret edildi.
 
Müzeyi ziyarete gelenler arasında Şanlıurfalılar yanı sıra çevre illerden de gelenler yoğunluk oluşturdu. Müze ziyaretçileri, Gürses’e ait malzemeleri camların ardından izlese de verdiği mutluluğun büyük olduğunu söyledi. Müslüm Gürses’i çok sevdiğini ve ölüm yıl dönümünde onu ziyaret etmek amacıyla Gaziantep’ten geldiğini belirten Neriman Soylu, müzeye ilk defa geldiğini ve Gürses’e ait malzemelerin kendisine büyük mutluluk verdiğini ifade ederek, “ben çocukluğumdan beri Müslüm Gürses hayranıyım ve öldüğünde çok üzülmüştüm. Şanlıurfa’da müzesinin açıldığını duydum ve ziyaret etmek istedim. Gerçekten çok güzel bir müze yapılmış, burada emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Ölüm yıl dönümü olması nedeniyle kendisine rahmet diliyor, bütün hayranlarına başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Gürses'in sanat yaşamı boyunca sahnelerde giydiği kıyafetlerin yanı sıra müzik aletleri, plak, kaset ve fotoğraf gibi aksesuarlarının yer aldığı müze, sanatçının şarkıları eşliğinde geziliyor. Müze içerisinde çalınan Gürses şarkıları, öte yandan hayranlarını büyülerken, ziyaretçiler, müzikleriyle birlikte Gürses’in öldüğüne inanmak istemediklerini söyledi. Müzeyi ziyaret etmeye gelen bir diğer vatandaş da, ölüm yıl dönümünde Gürses’e dua ettiğini belirterek, “Urfa’dan çıkıp, dünyaca tanınan bir sanatçımız adına açılan müze bizleri oldukça memnun etti ve ölün yıl dönümde kendisini ziyaret ettik. Her ne kadar kendisini göremesek de burada bütün malzemelerini görme imkanına kavuştuk. Bu ölüm yıl dönümünde kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49