Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

“Birilerinin Ölmesi Mi Gerekiyor?”
Şanlıurfa’da çözüleceği belirtilen ve bu anlamda defalarca söz verildiği trafik çilesi devam ediyor. Kaza riskinin fazla olduğu kentte, yollar genişletilmediği gibi, kavşaklara önlemler de alınmıyor.
Şanlıurfa’nın en işlek caddelerinden biri olan Divan yolu ve Sarayönü Caddesinde araç yoğunluğuna bağlı olarak yayalar zor durumda kalırken, bazı araçların yol kenarında park etmesi sonucu trafik arbedesi yaşanıyor. Kapaklı Pasajı civarındaki kavşakta trafik polisinin olmadığı saatlerde, yayalar karşıya geçmek için ya dakikalarca bekliyor, ya da riski göze alıyor.
“VERİLEN SÖZLER NE OLDU?”
30 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti adayı olan Celalettin Güvenç’in ulaşım konusunda uzmanları kente getirdiğini hatırlatan vatandaşlar, çalışmalara neden hala başlanmadığını merak ediyor.
Seçimleri kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanı olan Celalettin Güvenç’in ulaşım ve trafik karmaşasını gidermeye yönelik çalışma yapmadığını öne süren vatandaşlar, öncelikle kentin en işlek caddelerinde bu sorunu çözmeye başlaması gerektiğini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesinin Bamyasuyu Caddesinde yol genişletme çalışması başlattığını da anımsatan vatandaşlar, “Bamyasuyu Mahallesinde zaten trafik yoğunluğu yok. Öncelikle kalabalık olan yerlerde trafik karmaşasının giderilmesi gerekiyor.
Divan yolu, Sarayönü Caddesi ve Balıklıgöl civarında trafik probleminin çözülmesi gerekiyor. Belediye Başkanının bu gibi yerlere öncelik vermesi gerekiyor. Şuan çalışmaların devam ettiği bölgelerde zaten trafik sorunu yok” diye konuştu.
“BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?”
Divan yolu üzerinde trafik ışıklarının fazla olmaması nedeniyle sürücüler yayaların geçmesine izin vermezken, bazı yayalar ise, araçların geçmesini beklemeden karşıya geçmeye çalışıyor.
Yaya ve araçların birbirine müsaade etmemesi sonucu kaza riski artarken, aynı yerde defalarca kazaların meydana geldiği belirtildi. Meydana gelen kazaların büyük hasarlı olmadığını dile getiren Hüseyin Kaya adındaki vatandaş, daha büyük kazalar meydana gelmeden, trafik çilesinin sona erdirilmesi gerektiğini kaydetti.
Kaza riskinin yaşandığı kavşakta birilerinin ölmeden önlemin alınması gerektiğini söyleyen Kaya, “buralarda daha önce defalarca ufak kazalar meydana geldi. Ama bu kazalar daha da büyük maliyetli olabilirdi. Bir insanın hayatına mal olabilirdi. Ki bu saatten sonra olması ihtimali de fazla, bu nedenle gerekli önlemin alınması gerektiğini düşünüyorum.
Yol çalışmalarının öncelikle buradan başlaması gerekiyor. Divan yolundaki bu trafik yoğunluğunun giderilmesi ve kavşak sorununun ortadan kaldırılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesinin yol çalışmalarını bir an önce başlatmasını talep ediyoruz” dedi.
Araç yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde kaza risklerinin yanı sıra, korna sesleri de çevredeki esnafları rahatsız ediyor.
Kentin en işlek caddesinin bu durumda olmaması gerektiğini belirten Veli Kubat adındaki vatandaş, hem esnafların hem de müşterilerin korna seslerinden rahatsız olduğunu söyleyerek, “bir kentin gelişmesinin en önemli göstergesi, ulaşımının tamamlanmasıyla belli oluyor. Şanlıurfa’da ne yazık ki yıllardan beri süre gelen trafik çilesi devam ediyor. Bütün her şey bir yana yükselen korna sesleri insanları rahatsız ediyor. Yollar zaten dar, bir de yolun bir kısmı otopark olarak kullanılıyor. Bu durum, Şanlıurfa’nın ne kadar geliştiğini ortaya koyuyor” şeklinde konuştu 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49