Öne Çıkanlar Vali Erin sanlıurfa trafık kazası urfa urfa haber

Bu haber kez okundu.

Birecik'te, 241 kelaynak doğaya bırakıldı

Birecik ilçesinde bulunan Kelaynak Üreme İstasyonu'nda koruma altında bulunan 241 kelaynak, düzenlenen törenle üremeleri için yeniden doğaya salındı

Törende, Vali Yardımcıları Şahin Aslan, Selami Işık, Birecik Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Uzun ve diğer katılımcılar, kafesin kapılarını açarak, kelaynakları doğaya saldı.

Şubat-Mart aylarında ürüme dönemi olan kelaynaklar, üremeleri ve doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri için kafesten çıkarılarak doğaya bırakılıyor. Yılda bir defa yumurtlayan ve 1 ile 3 arasında yumurta için kuluçkaya yatan kelaynakların kuluçka süresi 4 hafta sürüyor. Nesli tükenme riski taşıyan ve özel menüyle beslenen kelaynakların göçüne izin verilmiyor ve tekrar yaz sonunda kafese alınması planlanıyor.

Üreme istasyonunda düzenlenen törenle, 241 kelaynak, üremeleri için yeniden doğaya bırakıldı. Kuşların göç zamanı olan temmuz-ağustos aylarında tekrar kafeslere alınması planlanıyor.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şahin Aslan, “Doğaya bırakılan kelaynaklar bir zayiat ve kayıp yaşamadan onları tekrar kafese alırız" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ise,”241 Kelaynak’ı tamamını biz serbest bırakacağız, bunlar yavrularını büyütünceye kadar yani göçmen karakteri gösteren kuş türleri bunlar, göçe gitmeye başlayacakları zaman biz göçe gitmesinler diye tekrar kafesin içerisine alacak şekilde tedbirimizi alıyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48