Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

“Bırakın cani demeyi biz bu ülkede kardeşlik istiyoruz“
Abdullah YİĞİT (ÖZEL HABERİ )

Şanlıurfa PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan için memleketi Halfeti bugün yapılan doğum günü kutlamalarında açıklamalarda bulunan Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, basın yayın organlarına seslenerek, "kaleminizden kan akmasın bırakın cani demeyi biz bu ülkede kardeşlik istiyoruz" diye konuştu.

Halfeti'de bugün başlayan ve yarın Ömerli Köyüne yapılacak yürüyüşle son bulacak olan kutlamalara birçok BDP'li katılırken Öcalan ailesi de hazır bulundu. Kutlamalar sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan kardeş Öcalan, "doğum günü için on binlerce kişi buraya geldi ve gelmeye devam ediyor. biz aile olarak kimseye mektup göndermedik davet etmedik herkes kendi isteğiyle geldi. Bu da insanların Abdullah Öcalan'a olan bağlılığını gösteriyor. Bu halk önderine sahip çıkmak için burada" diye konuştu.

Daha sonra basında çıkan haberlere ve söylemlere sitem eden Mehmet Öcalan, "Türkiye'nin birçok ilinden buraya insanlar geldi. Özellikle yazar çizenler kalemini kullanan yazarların ve muhabirlerin kaleminden kan akıyor. Şimdi o gazetecilere sesleniyorum. Cani diyenler gelsinler ve doğum gününü görsünler. Provokasyon yapılmadan halkımız burada. Kan üzerinden siyaset yapmak kolaydır. Bırakın artık demokratik bir şekilde kutlayalım doğum gününü. Hepimiz kardeşiz artık barış gelsin" ifadelerini kullandı. 
Kutlama alanına BDP Millettekileri İbrahim Binici. Sebahat Tuncel. Emine Ayna. ve Mülkiye Birtane kutlama çadırında bulunan Abdullah Öcalan’ın 44 fotoğrafı bulunan tabloların sergisini.de gezdiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49