Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Bir Oğlum Asker Bir Oğlum Dağda Hangisine Ağlayacağımı
Şanlıurfa Sivil toplum kuruluşları önderliğinde şehit Aileleri ve Dağdaki çocukların yakınlarını bir araya getirerek barış sürecine destek yemeği düzenledi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde diğer sivil kuruluşlarının desteği Şehitlik Camlık düzenlenen yemeğe Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Sanayi Ticaret odası başkanı Sabri Ertekin, Ticaret borsası başkanı Mehmet Kaya, İL Müftüsü, İhsan Açık, İl özel idare genel sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve   yaklaşık Şehit ve Dağdaki yakınlarından 50 kişi katıldı.
 
Açılış Konuşmasının  Ticaret odası Başkanı Sabri Ertekin Yaptı
 
Bugün burada hayırlı bir iş için toplanmış bulunuyoruz. Son zamanlarda hükümetimizin yaptığı cesur atılımlarla barış ümidimiz her zamankinden daha fazla arttı. Siyasi kaygıları değil insani kaygıları öne alan,  büyük risk taşıyan ancak inşallah gerçekleşmesiyle ülkemize de kazancı çok büyük olacak olan bu girişimleri takdirle karşılıyor, toplumu oluşturan sessiz çoğunluğun sesi olarak bütün kalbimizle destekliyoruz.
Barış süreci çok önemlidir. En kötü barış en iyi savaştan iyidir. Tarihimizde Hudeybiye antlaşması görünürde Müslümanların aleyhine iken oluşan barış ortamı, islamın en çok kuvvetlendiği zaman dilimi olmuştur.
Bizler de bu sürece bir katkıda bulunmak için elimizden geleni yapmak isteriz. Bizim Ş.Urfa kültüründe aileler arası husumet olunca, araya girilir, bu aileler barıştırılır ve bir daha da birbirlerine düşmanlık etmezler. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak, desteğin Urfa’lıcasını yapmak için şehit aileleri ile çocuklarını dağda kaybeden aileleri bir araya getirerek sembolik de olsa bir barış yemeği düzenledik.
Selçuklu hükümdarı Alparslandan belli, Osmanlı padişahı Yavuz’un Memlük seferi, Çanakkale savaşı, Halepçe katliamında Türkiye’ nin  Kürtlere desteği, Van depremindeki dayanışma göstermiştirki  Türk ve Kürtler birbirinin gerçek dostudurlar. Ayrılamayacak derecede birbirlerine karışmışlardır. Bizim ortak yanlarımız binlerce, üst kimliğimiz İslam, din kardeşliğimiz akrabalık bağlarından önce gelir. Elbette herkes kavmini sever, ancak bu başkalarına düşmanlığı gerektirmez. Biz inanıyoruz ki Türk, Kürt, Arap ve bu topraklarda yaşayan diğer bütün milletler barış istiyor. 1000 yıldan beri beraber yaşayan ve her türlü dış etkene karşı birlikte mücadele eden insanlarımızın birbirleriyle sorunları yoktur. Kürt toplumumuzun kahir ekseriyetide bölünmeye karşıdır. Ancak ülkemizin gelişmesini  istemeyen ve daima onlara Pazar, ve yaptıkları yanlışlıklara müdahele edemeyecek kadar zayıf olmamızı isteyen dış ülkeler ve bunların piyonları, bizi birbirimize kırdırarak, bir taşla iki kuş vurmak istemektedirler. Bunlar hiç işlerine gelmeyecek olan bu barış sürecini baltalamak için sahte eylemler yapabilirler, uyanık olalım. Bunlara izin vermeyelim, tuzaklarına düşmeyelim.
Geçmişte ülkemizde önemli yanlışlıklar oldu, Müslümanlığını yaşamak isteyenlere de, Kürtlere de büyük zülümler oldu. Yapılan eziyetler başkaldırıya tahrik ediyordu. Ancak hükümetimiz yaptığı düzenlemelerle herkesin insanca yaşayacağı  bir ülkenin temellerini atıyor. Geçmişte hayal bile edilemeyecek işler yapıldı. İnşallah yeni yapılacak anayasamız bunu tamamlayacak. Demokrasi içinde çözemeyeceğimiz bir sorunumuz yoktur. Bundan sonra ne yapacaksak, kırmadan, dökmeden yapacağız. Nasıl ki Avrupalılar, Amerikalılar bir araya gelerek güçlü oluyorlarsa, bizler de bir araya gelerek güçlü, iri ve diri olacağız. Güçlü olalım ki ne ülkemizde, ne de dünyada haksızlıkların olmasına izin vermeyelim. Çok şükür Şanlıurfa’mızda herhangi bir terör sorunu yok ama, bu sıkıntıların bitmesiyle ülkemiz rahat bir nefes alacaktır.
Bu düşüncelerle barış sürecine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun.
 
 
Vali Güvenç; ( Edi Bese) Artık Yeter
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç” Öncellikle yüreklerinize, acılarınıza taş basıp memlekette esip şu barış kardeşlik, şefkat merhamet rüzgarına katkı sağlamak için bugün buray geldiğiniz için, bugün bir arada olduğunuz için, bugün acıları geçmişi , kötülükleri unutmak için Müslümanlığımızı, kardeşliğimizi hepimizin bu bu toprakların insanı olduğumuzu , insan olduğumuzu hatırladığınız için  kucaklaştığınız için hepinize teşekkür ederim artık bu ülkede Analar ağlamasın diyorum Kürt Anası Ağlamasın Türk Anası’da ağlamasın, Arap Anası’da ağlamasın çocuklarımız hedef olmasın çocuklarımızın bahtı acık olsun okusunlar meslek sahibi olsunlar adam olsunlar önce kendilerin yüzü gülsün sonrada Annelerin, babaların   yüzü gülsün ve ülkemize milletimize hizmet etsinler
İnşallah sizin iradenizle doğulusu, batılısı Türkü, Kürdü, Urfalısı, Diyarbakırlısı, Erzurumlusu, Maraşlısı bütün milletin iradesi kararıyla artık süreç bu yönde işlemeye başlamıştır. Süreç bu ülkede kardeşlikten yana demokrasinden yana geleceğin aydınlatılmasından yana işlemeye başlamıştır. Son söz olarak artık Analar arttık ağlamasın (Edi Bese) artık yeter diyorum dedi.
 
Bir Oğlum Asker Bir Oğlum Dağda Hangisine Ağlayacağımı Bilmiyorum
 
İsmin Açıklamayan  Bir asker Anası söz alarak “ Benim Bir oğlu Hakkari Çukurça Asker Bir Oğlum dağda artık hangi çocuğum ağlayacağımı şaşırdım artık barışın gelmesini, huzurun gelmesini istiyorum Özellikle Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanınız Recep Tayyip Erdoğan’dan Rica ediyorum  dedi.”
Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49