Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

“Bir Halkın Varoluşu Kültürü, Dili Ve Özgürlüğü İle Sağlanır”
 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa il örgütü tarafından bugün saat 14:30’da TBMM’nin 1 Eylül’de açılmasıyla taleplerinin anayasa güvencesi altına alınmasının sağlanması amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

 BDP Şanlıurfa il örgütü tarafından düzenlenen yürüyüş Topçu meydanından  başlayıp Ahmet Bahçıvan iş merkezi önünde son buldu.Yürüyüşe BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici BDP il yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.Yürüyüş sonunda Ahmet Bahçıvan iş merkezi önünde bir basın açıklaması yapıldı.BDP Şanlıurfa il örgütü adına basın açıklamasını İl eş başkanı Halit Yıldıztekin yaptı.BDP Şanlıurfa İl eş başkanı Yıldıztekin açıklamasında bir halkın varoluşu ,kültürü,dili ve özgürlüğü ile sağlandığını vurgulayarak “Kültür,dil yada özgürlüğün olmadığı bir yerde bir halkın , toplumun varoluşundan söz edilemez.Bugün de Türkiye’de sürdürülmek istenen ulus-devlet politikaları bütün dünyada yerini demokrasilere bırakmıştır.Dünya üzerindeki devletli sistemler artık tek bir ulus yaratma fikrinin doğru olmadığını savunur hale gelmişlerdir.

Bu aşamaya gelinmesinde dünya devrimci halklarının büyük bedeller verdiğini,bu uğurda canlarını ortaya koyduklarını bütün herkes bilmektedir.Dünya halklarının demokratik mücadelesi,kapitalist hegemonyanın derinleşen krizine en büyük darbeyi vurmuştur.

Yapılan basın açıklamasından sonra aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin de bulunduğu kalabalık gurup olaysız bir şekilde dağıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49