Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

“Bir gecede Alimler cahil oldu”
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, “Türkiye’de bir harf devrimi oldu. Bir gece de tüm âlimler cahil konumuna geldi. Bu anlamda Osmanlıca dersinin okullarda okutulmasını önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.
Osmanlıca dersinin İmam hatip ve Sosyal Bilimler liselerinde zorunlu, diğer liselerde ise seçmeli olarak okutulmasıyla ilgili Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun gazetemize açıklamalarda bulundu.
Coşkun, Geçen günlerde Antalya’da 19’uncu Milli Eğitim şurası gerçekleştirildi. Şurada alınan kararlardan biri ve Eğitim-Bir-Sen’in de özellikle desteklediği maddelerden biri Osmanlıca dersinin olmasıyla ilgiliydi. Bilindiği gibi Şura kararları tavsiye niteliğindedir. Milli Eğitim Bakanımızın kabulü tebliğler dergisinde yayınlanmasıyla yönetmeliğe girip bu karar uygulanıyor.
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun gazetemize yapmış olduğu açıklamasında şunları kaydetti;
 “Osmanlıca dersi İmam hatip liselerinde ve Sosyal Bilimler liselerinde zorunlu diğer liselerde ise seçmeli olarak yapılmasıdır. Biz Osmanlıca dersini önemsiyor ve destekliyoruz, bizim buradaki amacımız genelde denildiği gibi mezar taşlarını okumak babında değildir. Sonuçta 600 yıllık hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğunun bir devamıdır Türkiye Cumhuriyeti devleti dolayısıyla ülkelerin geçmişlerinin daha iyi tanıyabilmek, daha iyi yorumlayabilmek, daha iyi bilgi aktarımını yapabilmek için tabii ki de mazimizle o bağlantıyı sağlamamız gerekir”
Türkiye’de bir harf devrimi olduğunun bir gece de tüm âlimlerin cahil konumuna geldiğinin altını çizen Coşkun, “Çünkü daha önce Arapça yada Osmanlıca görünen dersler hemen hemen Latin harflerine çevrildi, dolayısıyla bu konuda ne oldu büyük bir devrim sözde gerçekleşmiş oldu, bu devrimin sonucunda alim ve ulema sınıfındaki insanlar bugünün deyimiyle profesör konumundaki insanlar normal okuma yazma bilmeyen insanlarla aynı seviyeye getirildi. Bu büyük bir gerilemeydi, özellikle ilmi yayınları sıfıra inmesidir. Buradaki amacımız maziden kalmış olan bu ilim kitaplarımızı geçmişteki kitaplarımızı daha iyi anlayabilmektir. Bunların bu şekilde öğrenilmesidir. Sonuçta dedelerimizin mezar taşlarındaki yazıyı da okumak gerekir, onlardan kalan kitapları da bugüne çevirip en azından geçmişten ders almamız gerekir diye Osmanlıcanın öğrenilmesini önemsiyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48