Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

’Bir Can Kaybı Yaşanmadan Önlem Alınsın’’
Şanlıurfa’nın en büyük hastanesi olarak 2016 Ağustos ayı içerisinde hizmete açılan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eyyübiye Hastanesi), o günden bugüne hizmet etmeye devam ediyor. Yaklaşık 2013 yılı sonlarında dönemin Bakanı Faruk Çelik tarafından temeli atılan 850 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi 2016 yılı ağustos ayında resmi açılış yapılarak hizmet vermeye başladı. 2016 ağustos ayı içinde açılan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilk hasta kabulünü çocukları kabul ederek hizmete başladı.
‘’Bir Sorun Bitmeden Diğeri Başlıyor’’
Büyük umutlarla açılan Şanlıurfa Eğitim ve araştırma hastanesinin bir sorunu biterken diğer sorunlar gün yüzüne çıkıyor. Defalarca yerel basın aracılığıyla doktor eksiklikleriyle gündeme gelen Eğitim ve Araştırma Hastanesi son olarak da hastane önünden geçen Şanlıurfa’nın en işlek caddesi ve karayolu olan Şanlıurfa Akçakale Karayolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar adeta ölüm kalım savaşı veriyorlar.
Defalarca üst geçit yapılsın diye gündeme gelen Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde geçen Şanlıurfa Akçakale karayolunda üst geçit ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmazken vatandaşlar her gün tehlikeli yolda karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor.
‘’En İşlek Yollardan Bir Tanesi’’
Şanlıurfa Akçakale karayolu Şanlıurfa’da en işlek cadde ve karayolu olarak bilinirken Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen hasta ve hasta yakınları yolun tehlikeli ve işlek olduğuna bakmaksızın yolun karşısına can havli ile geçiyorlar.
Tam ana cadde üzerinde kurulan ve faaliyete geçen şehrin en büyük hastanesi olan Eyyübiye Devlet Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte hem yaya hem de araç yoğunluğu 3-4 katına çıktı. Hastanenin yapımından sonra ekstra bir çalışmanın yapılmadığı ve yetkililerin sessiz kaldığı bu acil durum karşısında oluşabilecek bir tehlike yüzünden telafisi olmayacak faciaya sonuçlar ortaya çıkacak.
‘’Tedavi Oldukları Hastaneden Tehlikeyle Çıkıyorlar’’
Hastaneye gelen hasta veya hasta yakını tedavi olduktan sonra ilaç almak için yolun karşısında bulunan eczanelere uğramak zorunda. İlaç almak için ve otobüs durağına gitmeye çalışan vatandaşlar üst geçit olmadığından kaynaklı yolu kullanıyorlar öyle ki bazı durumlarda yoğunlaşan trafik ile karşıya geçmek isteyen yayalar araçlarla adeta ölüm kalım mücadelesi veriyorlar.
‘’Birde Çocuk Hastanesi’’
Çocuk hastanesi olmasıyla münasebetiyle en çok anne ve çocukların gittiği hastanede böyle bir eksikliğin olması vatandaşı mağdur ediyor. Hastaneye gitmeye çalışan veya hastaneden çıkıp ilaç almak isteyen vatandaşlarda en çok zorluk çeken ise ellerinde küçük bebekleri ve çocukları olan kadınlar oluyor. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan çocuklu kadınlar kaza riski ile daha fazla karşı karşıya kalıyorlar. Kimi anne çocuğunun elini sıkı tutup karşıya geçene kadar bin bir türlü mücadele veriyor.
’Bir Can Kaybı Yaşanmadan Önlem Alınsın’’
Yaşanan tehlikeye rağmen ana yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar, yetkililere isyan ederek mecburen geçtiklerini ve gereken çalışmalarının yapılması gerektiği, ana yolda bir can kaybı yaşanmadan en yakın zamanda bir üst geçidin yapılmasını istediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49