Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

“Bir An Önce Dönmek İstiyoruz”
Terör örgütü IŞİD’in saldırılarından kaçarak Viranşehir ilçesine sığınan Ezidiler, kış ayları öncesinde kendilerine yardım yapılmasını bekliyor. Ezidiler, Kobani’de yaşananların, kendilerini unutturduğunu söyledi.
Irak’ta IŞİD terör örgütünün katliam yapmaya başlamasının ardından ülkelerini terk etmek zorunda kalan Ezidiler, Viranşehir ilçesine sığındı. Hemen ardından Kobani’de saldırılarını artıran IŞİD, Kobanililerin ülkelerini terk etmesine neden oldu. Kobanililerle birlikte Türkiye’ye yeni bir göç dalgası olurken, Suriyeli Kürtlere yapılan yardımlar nedeniyle Ezidilere yardımlar kesildi.
“GÜNDEM DEĞİŞİNCE UNUTULDUK”
Viranşehir ilçesinde zor koşullarda çocuklarına bakmaya çalışan Fadıl Ali, Kobani’nin gündemi değiştirdiğini belirtti. Kobani’den kaçanlara yardım edilmesi üzerine Ezidilere yardımların kesildiğini dile getiren Ali, “geldiğimiz ilk zamanlarda yerel yönetimler olsun, sivil halk ve AFAD olsun herkes yardım ediyordu.
Tabi sonra Kobani’de çatışmalar başladı ve doğal olarak gündem orası oldu. Bu nedenle bizler burada unutulduk. Şimdi sadece Viranşehir Belediyesi ve sivil halk bize yardım gönderiyor. Bu da yetersiz kalıyor. Gerçekten büyük bir kitle var burada, büyük yardımların yapılması gerekiyor” diye konuştu.
“KIŞ AYLARI İÇİN ENDİŞELENİYORUZ”
Yaklaşan kış ayların öncesinde korumasız ve yurtsuz olduklarını dile getiren Ezidi Besime Xelisse, kış aylarında kullanacak malzemelerinin bulunmadığını söyledi.
Viranşehir ilçesinde 4 çocuğuyla birlikte bir depoda yaşayan Xelisse, çocuklarının bakıma muhtaç olduğunu söyleyerek, “Bilindiği gibi katliamdan kaçarak geldik. Şuan bir depoda yaşıyoruz. Çocuklarım daha çok küçük ve kış aylarında ne yapacağımızı düşünüyoruz. Belediyenin yaptığı yardımlar, ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Elbette ki Kobani’den gelenlere yardım yapılacak ama onlara yardımlar gönderilirken, bizleri unutmasınlar” dedi.
“ONLARLA AYNI KADERİ PAYLAŞIYORUZ”
Şengal ve Kobani’nin aynı kişiler tarafından bombardıman altında tutulduğunu dile getiren Fadıl Ali, savaş mağdurlarının aynı kaderi paylaştığını aktardı.
Türkiye’ye sığınan savaş mağdurlarının burada zor yaşam koşulları yaşadığını dile getiren Ali, “Kaderimizde bu da varmış. Savaşın bir gün bizi bulacağını hiç düşünmezdik. Bugün tüm Suriye, Türkiye’ye sığınmış durumda, aynı şekilde bizler de Irak’tan kaçıp geldik. Hepimiz burada aynı kaderi paylaşıyoruz. Devletin yardımlarını da aynı şekilde eşit bir şekilde yapmasını bekliyoruz. Bize de her imkanın bulunduğu kamplar oluşturulmasını istiyoruz.
Sadece Viranşehir Belediyesi ve ilçe halkının yaptığı yardımlar, bu kadar insanın ihtiyacını karşılayamaz. Bu nedenle devletin daha büyük katkı sağlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“BİR AN ÖNCE DÖNMEK İSTİYORUZ”
Yaşadıkları zor koşulları dile getiren Ezidi Bişar Navaf da ülkelerine dönmenin hayaliyle yaşadıklarını belirtti. Kendi ülkelerindeki iç savaşın sona ermesini ve bir an önce ülkelerine dönmek istediklerini aktaran Navaf, şunları söyledi:
“Hangi savaş mağduruna sorarsanız sorun, tek hayali ülkesine dönmek olduğunu göreceksiniz. Bizler burada uzun süre kalmak istemiyoruz. Zaten çok zor koşullarda barınıyoruz.
Hiçbir ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Bir an önce ülkemizdeki savaşın bitmesini ve ortalığın sakinleşmesini istiyoruz. Buraya kaçarak ölmekten kurtulduk ancak şuan ki halimiz de çok iyi değil. Ortalığın sakinleşeceği zamanı bekliyoruz. IŞİD çeteleri geri çekildiği anda ülkemize geri döneceğiz.
Eski hayatımızı yerinde bulamayacağız, bunun farkındayız ancak, hayatımızı tekrar düzene koymak için uğraşacağız. Sonuçta burada bir hayat kurmamız mümkün değil.”
Viranşehir’deki Ezidiler, ayrıca gönüllü sağlık çalışanları tarafından muayene edilip, sağlık sorunları giderilmeye çalışılıyor.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49