Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Bilinçsiz Sulama Sorun Oluşturdu
Şanlıurfa merkez ve ilçelere bağlı köylerde sulamaların bilinçsiz yapılması çeşitli sorunlara yol açıyor.
Tarım arazilerinin sulanması sırasında suların uzun süre açık kalması sonucu taşan sular, arazilere giden yolların çamur haline gelmesine neden oluyor. Çamur haline gelen yollardan traktörlerin geçmesi üzerine yollar kullanılamaz hale geliyor. Çamurlu yollardan traktörlerin geçmesi üzerine bozulan yollardan normal araçların geçemediğini, bunun da kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen Hasan Durmuş “ Çiftçilerimiz bilinçsiz sulamadan dolayı bu yolları harap ediyor, sularlın yollara taşması üzerine yollar kullanılamaz hale geliyor. Normal aracıyla tarlasına gelmek isteyen bir vatandaş, rahatlıkla gelemiyor. Burada DEDAŞ’ın da suçu var. Çünkü elektrikleri kesip, gece açıyorlar. Gece de sulamacılar uyuduğu için kuyular otomatik çalışıyor ve dolayısıyla sular taşıyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan aşırı sulanan arazilerin belli bir zaman sonra çoraklaşmaya gittiği de öğrenilirken, vatandaşların bilinçsiz sulama yapmaması için ilçelerde çeşitli seminerlerin düzenlendiği de belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49