Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Bilinçsiz Sulama İle Boşa Akan Su Kanalları Doldurdu

Harran Ovası, yanlış sulama ve yetersiz drenaj kanalları nedeniyle yavaş yavaş kuraklığa teslim oluyor. Şanlıurfa'da madalyonun iki yüzünde ayrı ayrı sorunlar yaşanıyor. Bir tarafta vatandaş susuzluktan şikâyet ederken, bir tarafta da fazla sudan dolayı topraklar elden çıkıyor. Bilinçsiz sulamanın toprakta çoraklaşmaya ve taban suyunun yükselmesine neden olduğunu tarım yetkililerinin bildirmesine rağmen, vahşi ve bilinçsiz sulamadan dolayı araziler yok olma ile karşı karşıya.

Pamuk alanında Türkiye’nin önde gelen ovaları arasında yer alan Harran ovasında pamuk sezonu başlıdı. Hava koşullarının mevsim normallerinde seyretmesi üzerine ekilen pamuklar sulanmaya başlandı. Tarlaların aşırı sulamayla birlikte taban suyu seviyeleri, ovanın güneyi başta olmak üzere toprak yüzeyinde görülmeye başlandı. tarlaya su fazla verilince dışarı taşıyor. Dışarı taşıyan su köylerin içerisine kadar girdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49