Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Bilinçsiz ilaç hayvanları telef ediyor
NACİ ÇETİNDAĞ
 
Şanlıurfa Akçakale ve  Harran İlçeleri’nde  tarla mahsul ürünlerin erken olgunlaşması amacıyla ekinlere serpilen kimyasal ilaçlar birçok küçük ve büyükbaş hayvanın ölümüne yol açıyor.
Pamuk tarımının yapıldığı ilçelerde soğukların uzun sürmesi ve kozaların geç olgunlaşması nedeniyle kimyasal ilaçlamaya gidildi. İlaçlamanın yapıldığı alanlarda beslenen keçi, koyun, inek, tavuk gibi küçük ve büyükbaş hayvanlar ilaçların etkisiyle bir bir ölmeye başladı.Konuyla ilgili konuşan bölge çiftçileri, uzun süren kış ve soğuk hava koşulları nedeniyle depolarında saman ve yem kalmadığını belirterek hayvanlarını mera ve tarla kenarlarına saldıklarını söyledi. Ancak tarlalara serpilen ilaçların, rüzgarın etkisiyle mera alanları ile su kaynaklarını da etkilediği bu nedenle hayvanların teker teker ölmeye başladığı ileri sürüldü.Çiftçilere seslenen köy sakinleri, ilaçlama yapılırken daha dikkatli ve daha duyarlı olunması konusunda uyarıda bulundu. Çiftçiler, “Unutulmamalıdır ki, bilinçsizce yapılan ilaçlama ve tarım, ülkemize ve geleceğimize zarar olarak geri dönecektir” denildi . 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48