Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

Bilgisayar oyunları çocukları monotonlaştırıyor
Yaşları 7 ile 15 arasında değişen çocukların büyük bir kısmının sokak oyunları yerine bilgisayar oyunları oynamasının monotonluğa yol açtığı belirtildi.
Teknolojinin ilerlemesi üzerine normal yaşamda da birçok şey değişiyor. Başta çocukların oyun hayatı olmak üzere birçok şey değişirken, sokak oyunlarının bilgisayar oyunlarına tercih edilmesi tavsiye ediliyor.
Teknoloji ve modern hayatın git gide yaygınlaştığı bir dönemde sokak oyunlarının da yok olma noktasına geldiğini söyleyen çoğu veli, bu durumun üzücü olduğunu söyledi. Çocukların bilgisayar başında vakit geçirmek yerine sokakta oyun oynaması gerektiğini söyleyen İskender Kara, “yani eskiye bakınca şuan çok şeyin değiştiğini görmek rahatlıkla mümkün. Çocuklar eskiden sokakta, parkta oyun oynarlardı. Şimdi bakıyoruz, her aile çocuklarının dışarı çıkmasını istemiyor. Öncelikle gerçek ortamda oynamayan çocuk, sosyallikten uzak kalır. Sanal aleme alışır ve bu da çocuğun monotonlaşmasına neden olur.
Bilgisayar başında saatler geçiren çocuğun aynı zamanda hareketsiz kaldığını söyleyen Kara, hareket edemeyen bir kişinin de sürekli halsiz olduğunu ve bu durumun özellikle öğrencilerin ders çalışmasını engellediğini söyledi.
Sokak oyunlarını tavsiye ettiğini söyleyen Kara, “bence sokak oyunlar hem hareket bakımından, hem de sosyallik bakımında çok iyi. Çocuklarının dışarı çıkmasına izin vermeyen aileler, bu konuda yanlış yapıyor. Çocuk hareket edecek, arkadaş ortamına katılacak ki biraz sosyal olsun. Sürekli bilgisayar başında olan bir çocuk, belli bir zaman sonra bunu alışkanlık haline getirir. Bu da ders çalışmasına engel olacak. Dolayısıyla çocuğa belli zamanlarda sokağa çıkmasına izin verilmelidir” diye konuştu.
Şanlıurfa’da çocukların rahatlıkla oyun oynayabileceği bir parkın da olmadığını dile getiren Kara, oynamak isteyen çocukların her koşulda oynayabileceğini sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49