Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Biçim fiyatı belirlendi
2015 yılı Mısır ve Pamuğun makineli ve elle toplama ücretleri açıklandı. Şanlıurfa Ziraat Odası’nda toplanan Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulunun bir araya gelerek aldıkları karar doğrultusunda pamuğun makineli hasatı 50 km nakliye dahil dönüm fiyatı balyasız 100 TL, balyalı ise 105 TL olarak belirlendi. Pamuğun elle hasat ücreti kilogram başına pamuğun randımanına göre değişecek. Buna göre 39-40 randıman 35krş. 37-38 randıman 31 krş. ve 35-36 randıman 28 krş. olarak belirlendi.
Mısır biçimi fiyatı ise dönüm başına çırçırlı 19 tl olurken çırçırsız 18 olarak belirlendi.
Ücretlerin açıklanmasının ardından açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilere ve tarım işçilerine kazançlı bir sezon dileğinde bulundu. Eyyüpoğlu, ‘Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ile yaptığımız toplantı sonucunda pamuk toplama ve mısır biçim ücretlerini belirledik. Tarım çalışanlarına ve sektörde emek veren herkese hayırlı olmasını dilerim’ dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48