Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Beyazgül'ü Bekleyen En Önemli Sorunlar!
Vatandaşın Gözü Kulağı Beyazgül’de Sorunlar Çözülecek Mi?
31 Mart Yerel Seçimlerde yüzde 60.81 oranla Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Zeynel Abidin Beyazgül'ü Şanlıurfa'da zor bir sınav bekliyor. Yıllardır vaat edilen ancak bir türlü yapılmayan projelerin Başkan Beyazgül tarafından yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, diğer taraftan da yarım kalan projelerin durumu gündeme geliyor. Bu projelerden en göze çarpanı ise Yeşildirek Kentsel Dönüşüm, Çevik kuvvet kavşağı, Haleplibahçe kavşağı, Narlı dere ve şehir merkezinde trafik sorununun çözümü için başlayan trambüs projesinin durumu oluyor.
Seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikle özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeynel Abidin Beyazgül'ü kentte beklentiler de artmaya başladı. Ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar sayısız sorunu bulunan kentte, yarım bırakılan projeler ve yeni projelerin ne olacağı şimdiden sorulmaya başlandı. Şanlıurfalılar birçok soruna karşı yeni ve kesin çözümler beklerken yeni başkanın ulaşım, istihdam, tamamlanmayan projeler, gecekondulaşma, tapu sorunu, turizm ve yeşil alan konularına yönelik hangi projeleri sunacakları merakla bekleniyor.
Yeni Başkan Beyazgül, Belediyeyi 581 Milyon Lira Borç İle Devraldı
Beyazgül, Belediyeyi 581 milyon lira borç ile devraldı. Bu nedenle bu borca rağmen Şanlıurfa'nın sorunlarının çözümünü üstlenen Beyazgül'ü zor bir sınav bekliyor. Söz verilen ancak yapılmayan projelerden çok fazla bahsetmeyen Beyazgül, köprülü kavşak çalışmaları gibi yarım kalan projeleri de bitirmek zorunda kalıyor.
Yeşildirek ve Eski Galericiler Sitesinin Taşınma Sorun
Yaklaşık 14 yıldır kentsel dönüşüm kapsamına giren Yeşildirek projesinde şimdiye kadar herhangi bir çivinin çakılmaması ve taşınması planlanan eski sanayi ve oto galericiler sitesinin taşınamaması da Şanlıurfa'nın süregelen sorunlarından biri olarak görülüyor. Yıllardır bir türlü taşınamayan eski sanayi sitesinin bir kısmı taşındı ama halen dükkânlarını boşaltmayan esnafların da sayısı bir hayli fazla. Bu nedenle taşınması sürekli aksayan eski sanayi sitesi çöpler içinde kalarak kente yakışmayan bir izlenim bırakmasına neden oldu. Başkan Beyazgül başta yeşildirek kentsel dönüşüm be ve eski sanayi sitesi ile oto galericiler projeler ile ilgili sorunun da en kısa zamanda çözümü isteniyor
Trambüsün Akıbeti Ne Olacak?
Toplu ulaşımda yaşanan sorunlar, vatandaşların araç eksikliğinden dert yanması ve gelmek bilmeyen trambüs en öncelikli sorun. Eski başkan Nihat Çiftçi tarafından hayata geçirilmesi beklenen; ancak büyük sıkıntılara sebep olan trambüsün, kentin trafiğini rahatlatması bekleniyordu. Aylarca tartışma konusu olan trambüslerin deneme sürüşlerinin ardından bir türlü faaliyete geçmemesi, birçok tepkiye neden oldu. Yeni Başkan Beyazgül Çiftçi’den yarım bırakılan projeyi tamamlayacak mı!
Köprülü Kavşağın Çalışmaları Ne Durumda!
Karakoyun köprülü kavşak projesi, Karaköprü (Çevik Kuvvet) Kavşağı, Narlıdere kavşağı, Geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanan ancak bir türlü sonuca varılmayan kavşaklar, yeni başkan için masasında olacağı konular arasında olacak. Ekonomik kriz nedeniyle yapımı bir süre durdurulan ancak daha sonra yeniden inşaatına devam edilen kavşaklarla ilgili vatandaş hızlı bir çözüm bekliyor.
Eyyübiye’de Gecekondulaşma Ve Tapu Sorunu
Büyükşehir belediyesinin tamamlanmamış ve yeni projeler için adım atmaları beklerken, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'u da ilçenin en büyük sorunu olan gecekondulaşma ve tapu sorunu karşılıyor. İlçedeki çarpık kentleşme birçok sorunu beraberinde getirirken, ilçe sakinlerinin birçoğunun tapusunun olmaması da beklentiler arasında. Kuş'un, bu sorunlara yönelik çalışmaları beklenirken, vatandaşlar en kısa sürede çözüm istiyor.
Beyazgül Göbeklitepe'yi İyi Değerlendirmeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin ardından kentte turizme yönelik beklentiler artarken Büyükşehir belediye başkanlığı kentin turizmin kalkınması için gerekeli adımların atılması için STK’larla birlikte daha fazla sayıda yerli ve yabancı turist nasıl çekeriz birlikteliği sağlanması gerekmektedir..
Haber: Mustafa Bayar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halil 4 yıl önce

karakoyum köprülü kavşak projesini beceremediler boş iş bunlar

Avatar
halil 4 yıl önce

aslan gibi bunlar

banner24

banner49

banner48